Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Rolex Vraagbaak / Advies gevraagd
Alex L.

   

Beste mensen,

Graag doe ik een beroep op uw kennis en kunde. Graag wens ik binnenkort over te gaan tot de aankoop van mijn eerste Rolex en wel de (in mijn ogen) mooiste rolex van het vorige decennium: de 40mm geelgouden Yacht Master 16628. Tevens ben ik specifiek op zoek naar een model zonder lugholes en met een lichte plaat (liefst wit, wellicht champagne/goud).

Nu ben ik op dit moment ik een paar dagen in Zeeland. Chrono24 geeft aan dat aan de overkant van het water in Knokke-Heist (BE) een juwelier een 16628 aanbiedt voor een relatief "goedkope" prijs, namelijk 12,9k. Zo op de foto zitten er geen grote deuken en krassen op de kast en de website (Watchhouse.eu) geeft aan dat het horloge uit 1998 een "Full Revision Rolex" heeft gehad in 2012. Het bedrijf zelf lijkt te bestaan uit vader en zoon die schipperen tussen Brussel en Knokke (Knokke is open van vrijdag tot maandag, ik neem aan dat de winkel in Brussel op de andere dagen is geopend) en er zijn geen ervaringen te vinden op het web en ook op horlogeforum worden ze ook niet direct genoemd. Is dit het overwegen waard of stinkt er iets?

Tot slot kom ik via google op deze pagina van dit forum: http://www.rolexforum.nl/topic.php?id=24766. Een van de forum-sponsoren biedt een 16628 aan; op zijn website wordt deze niet meer aangeboden maar hij staat ook niet in de verkocht-lijst. Ligt deze nog ergens te wachten in een kluis of is het horloge toch verkocht?

De laatste die ik overweeg is een examplaar uit 2007 dat wordt aangeboden bij CologneWatchCenter in Keulen voor 16,5k.Ik spreek slechts steenkolen-Duits en ofschoon ze voor 16,5k best een woord Engels zullen spreken, heeft het toch niet de voorkeur. Ze lijken wel goede reviews te krijgen. Heeft Iemand hier ervaringen met deze winkel?

Graag uw advies.

Met hartelijke groet,
Alex L.


[bericht gewijzigd door Alex L. op donderdag 05 januari 2017 09:47]

_____
Peter

   

Of er onderhandelingsruimte is had je natuurlijk meteen even kunnen vragen. Als je er toch bent


@Local-time: Kom er maar in



_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
D-FCU
Local-Time.nl

   

Die is inmiddels verkocht….helaasssss.



Roberto
De Rolexfluisteraar

   

Quote:
Op woensdag 04 januari 2017 17:15 schreef D-FCU het volgende:
Die is inmiddels verkocht….helaasssss.


Dat was een topklok! Had er eerlijk gezegd ook smoel op..



_____
Vedi Napoli e poi muori
Alex L.

   

@ Peter: Tja, dat had gekunt. Echter ik wil niet een onderhandelingsproces starten als ik niet ter plekke bereid ben om te kopen. Ik ben op het moment nog steeds de markt aan het verkennen.

@ D-FCU: Helaas, helaas. Dat was inderdaad een prachtexemplaar.

Dat brengt me dan op het exemplaar in Knokke. Het overwegen waard of een gegarandeerde faalkoop?



_____
Alex L.

   

Nounou, slapende honden wakkergemaakt... maandenlang stond het horloge te koop in Knokke, vandaag verkocht. Heel toevallig.



_____
Bull

   

Quote:
Op donderdag 05 januari 2017 09:23 schreef Alex L. het volgende:
Nounou, slapende honden wakkergemaakt... maandenlang stond het horloge te koop in Knokke, vandaag verkocht. Toevallig.


das klote, suc6 met je zoektocht :-)



_____
Alex L.

   

Ben benieuwd of hij nu weer ergens geflipperd wordt met duizend erop. Baal er wel een beetje van. Ik geloof niet in toeval, dus ik zal nog eens iets posten, lol. Echt, maandenlang te koop gestaan, zou er morgen langs, is 'ie vannacht verkocht via het internet. Maar goed, blijkbaar werkt dat zo. Weer iets geleerd.



_____



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver