Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Interviews / Interview Amsterdam Vintage Watches
Marielle

   

Om de mensen "achter de banners" in de schijnwerpers te plaatsen en onze bezoekers een kijkje bij hen in de keuken te geven, interviewen we onze adverteerders! Een tweewekelijks terugkerend item, met uiteraard telkens een andere adverteerder in de hoofdrol!Deze keer stellen wij u graag voor aan Amsterdam Vintage Watches

 • Vertel eens iets over jezelf?
  "Mijn naam is Jasper Lijfering, 24 jaar en ik heb een vriendin." • Hoe is je interesse voor horloges ontstaan en weet je nog wat je eerste horloge was?
  "Bij een abonnement van de Donald Duck kreeg ik een Donald Duck horloge! Heb de Donald Duck nooit gelezen, maar ik wilde graag dat horloge! Ik was toen een jaar of 8. Mijn eerste echt 'serieuze' horloge was een Breitling Navitimer Quartz, die ik later heb ingeruild op een Navitimer automaat."


 • Wie heeft je besmet met het Rolex virus? Wie heeft je interesse voor horloges aangewakkerd?
  "Ik heb mezelf veel verdiept in de historie van Rolex. Mijn vader heeft mij besmet met het horlogevirus, ik heb mijn vader besmet met het Rolexvirus! " • Hoe lang zit je al in de horloges? En wat heb je hiervóór gedaan?
  "Ik verkoop vanaf mijn 16e horloges. Hiervóór heb ik gestudeerd aan de Juweliers ondernemingsopleiding in Schoonhoven."


 • Waar heb je je kennis over horloges vergaard?
  "Als eerste natuurlijk via mijn vader. Maar ook door het lezen van de verschillende boeken, en via internet. Daarnaast krijg ik veel horloges door mijn handen in de winkel. Het voelen, ruiken en vasthouden van horloges draagt daar zeker toe bij." • Wat maakt het merk Rolex voor jou fascinerend? Wat is er zo bijzonder aan Rolex?
  "Het grote aandeel van Rolex in de geschiedenis van de horlogerie! Zonder Rolex had deze er gegarandeerd anders uitgezien! Zij kiezen hun eigen weg, heel eigenzinnig."


 • Hoe ziet je week er uit? Wat is ongeveer je dagindeling?
  "Ik ben 6 dagen in de week aanwezig in de winkel. 's Maandags doe ik de afspraken met mijn vaste klanten. Verder doe ik de inkoop en check de conditie van de voorraad. Daarbij ben ik het gezicht van winkel!" • Hoe zou je jezelf in een paar woorden omschrijven?
  "Eigenzinnig (net als Rolex ), gefocust, gepassioneerd en ik ben een echte levensgenieter! Ik hou van de mooie dingen in het leven!"


 • Als je een horloge zou zijn, welke is dat dan en waarom?
  "Een Rolex Turn-O-Graph 6202. Een echte trendsetter." • Als je een horloge zou mogen verkopen aan je grote idool, wie zou dat dan zijn en welk horloge zou je hem/haar willen verkopen?
  "Aan Eric Clapton zou ik graag een Milgauss 6543 willen verkopen!"


 • Wat zijn je hobby's?
  "Horloges, voetbal (ik ben Ajacied ), genieten van lekker eten en mode." • Draag je zelf ook een Rolex, en zo ja, welke?
  "Op dit moment draag ik een Patek Philippe Nautilus 3700. Verder wissel ik veel Rolex af, zolang het maar plexi is!"


 • Is je familie ook liefhebber van horloges of begrijpen ze er niets van?
  "Ja, mijn vader en moeder en vrienden. Mijn zus niet..." • Als je zelf een horloge zou mogen ontwerpen, hoe zou deze er dan uit komen te zien? Dag? Datum? Chrono?
  "Na enige bedenktijd... Plexi, 38mm max, staal, rond, radium indexen, zwarte wijzerplaat."


 • Wat is je alltime Rolex Favorite?
  "Milgauss 6543/6541, Daytona 6263/6240. Maar ook een GMT 6542 of een Moonphase Padellone!"


 • Meestal wordt er gevraagd naar het mooiste horloge, maar welke zou je zelf niet kopen?
  "Merken zonder eigen identiteit. Maar ook alle Rolexen boven de 40mm!!"


 • Kun je ons iets meer vertellen over je “leukste/meest bijzondere” verkoop?
  "Dat was aan een klant uit China. Ze wilde een GMT 1675. Ze kon kiezen uit 2 dezelfde modellen. Na eerst uitgebreid de nummers te hebben gecheckt (heel belangrijk in de Chinese cultuur!) was de keuze nog niet gemaakt. Ze hield ze vervolgens allebei vast (in elke hand 1) en maakte in stilte letterlijk een afweging welke het best 'voelde'. Dat was wel een héél bijzonder moment!" • Wat is het duurste horloge dat je ooit verkocht hebt? Wat voor horloge was dat?
  "Een Patek 1463 van ongeveer 200K."


 • Wat zijn de Rolex "hardlopers" op dit moment?
  "Datejust 1601, 1603. GMT 1675, Subs 5513, 1680 maar ook Omega Speedmasters zijn erg gewild."


 • Wat maakt Amsterdam Vintage Watches bijzonder? Hoe onderscheidt Amserdam Vintage Watches zich van de rest van de markt?
  "We zijn een echt familiebedrijf waar 6 mensen werkzaam zijn. De sfeer, de uitstraling, echt een plek voor liefhebbers! Pay more, buy less!" • Hoe ga je te werk? Kun je daar iets over vertellen?
  "Verkoop via de winkel, verkoop via internet. We werken samen met een speciale koerier die garantie van aankomst biedt. Tevens werken we samen met verschillende horlogemakers in Europa! (voor de verschillende merken). En: Wij bieden terugkoop garantie! Een klant krijgt bij inruil op een ander horloge zijn eerdere aankoopbedrag retour! Dat kan alleen bij vintage!"


 • Wat vind je het leukst aan het verkopen van een horloge?
  "Het verhaal van vintage!"


 • Hoe divers zijn je klanten?
  "Veel vaste klanten, maar ook toeristen. Maar vooral veel liefhebbers en verzamelaars die weten wat Amsterdam Vintage Watches te bieden heeft. We merken dat vintage erg in trek is bij steeds jongere mensen. We zien echt een verschuiving van de leeftijdscategorie van zeg maar 45-50jr naar 30-35 jr!" • Je ruilt ook in, ruil je alle merken in?
  "Alleen vintage en de high-end merken. Wij geven inruil dan ook de beste prijs! Ons aanbod begint bij ca. € 2500 en wij hanteren het credo: Koop geen doos/papieren, koop de staat van het horloge! Wij zijn nooit de goedkoopste, je krijgt bij ons gewoon een goede deal!"


 • Jouw bedrijf in één zin…….?
  "Fucking Cool!!!"


 • Zijn we je iets vergeten te vragen? Wil je nog iets kwijt?
  "Vergeet niet onze social media kanalen in de gaten te houden! Instagram en Facebook."
 • Tot slot een paar keuze-vragen, je krijgt 1 seconde bedenktijd!

  Subdate of Sub No Date? Sub No Date
  Amsterdam of Rotterdam? Amsterdam
  Kaas of Worst? Worst
  Witgoud of Geelgoud? Witgoud
  Bier of Wijn? Bier
  Bayern München of Manchester United? [s]Bayern Munchen[/b]
  Stalen band of Leren band? Stalen band
  Stamppot of Spaghetti? Stamppot
  Spanje of Italië? Italië
  Hond of Kat? Hond
  Zwarte of Witte Daytona? Zwart
  Jasper bedankt • _____
  "Als je alles hebt, is niets meer iets waard"
  Bull

     

  Mooi weer  _____
  3186
  rolex forever

     

  Jasper is een mannetje....................

  Die weet wat ie wil, en met verstand van zaken.................  _____
  LEEF JE DROOM.
  Rolext
  Ted

     

  Nice read, weer goed!  _____
  Forrestx
  16600

     

  Quote:
  Vertel eens iets over jezelf?
  "Mijn naam is Jasper Lijfering, 24 jaar en ik heb een vriendin.  Leuke foto  _____
  Rookworst zonder R is ook worst...
  Albert Neri

     

  "Pay more, buy less". Mooi credo.  _____
  2008__116520
  2005___16623
  1995___15210
  D-FCU
  Local-Time.nl

     

  AmsterdamVintageWatches

      

  He Peter en Marielle,
  Hartstikke leuk om jullie te mogen ontvangen en lekker over horloges te lullen! Ook tof om van de rest van de forum members te horen wat ze ervan vinden. Mocht je nog nooit langs geweest zijn kan je altijd even een bakkie komen drinken om kennis te maken

  Cheers, Jasper  _____
  jopie

     

  Deze reeks interviews zijn echt leuk om te lezen, dikke mik  _____
  rolexrookie

     

  leuk stuk, Jasper komt mij vooral bekend voor van het programma 'van onschatbare waarde'.


  [bericht gewijzigd door rolexrookie op vrijdag 02 juni 2017 16:40]

  _____
  Dennis Kant

     

  Erg leuk weer! Leuk ook om te zien dat Jasper op die jonge leeftijd al flink wat kennis van zaken heeft. Ga binnenkort zeker eens kijken als ik in de buurt ben  _____
  vintage5513

     

  Mooi interview. Mijn eerste vintage Rolex bij Amsterdam Vintage Watches gekocht. Een 5513 (goh verassend) van de persoon die achter de balie staat.

  Ik hoor ook bij die groep dertigers met interesse in vintage, sterker nog ik heb laatst mijn eerste Rolex, een 116710 GMT ingewisseld voor een mooie AP Royal Oak van begin jaren '80. Jaja, ik weet het... je eerste Rolex verkopen is een doodzonde waar je eeuwig spijt van krijgt, Maar tot nu toe no regrets!

  Mijn tweede vintage Rolex (16750 GMT) heb ik via Marktplaats gekocht. Ik heb een waanzinnig goede deal gekregen, maar ik denk niet dat ik het nog eens zou doen.

  Inderdaad wat Jasper zegt: ja betaalt inderdaad iets meer, maar uiteindelijk betaalt het zich toch weer terug. Als je constant op zoek bent naar de beste dealtjes, ga je gewoon een keer de bietenbrug op.

  Al is er ook weer een mooi gezegde: je bent geen echte vintagelover als je niet een paar fikse fouten hebt gemaakt qua aankopen . En ja, dat is mij ook al eens (of eigenlijk vaker) overkomen.

  Zit er aan te denken om een gouden IWC uit de jaren '50-'60 met Cal.89 te kopen. Als het zo ver is, loop ik zeker bij Amsterdam Vintage Watches naar binnen!  _____
  demarv
  deMarv

     

  Quote:
  Op vrijdag 02 juni 2017 10:45 schreef AmsterdamVintageWatches het volgende:
  He Peter en Marielle,
  Hartstikke leuk om jullie te mogen ontvangen en lekker over horloges te lullen! Ook tof om van de rest van de forum members te horen wat ze ervan vinden. Mocht je nog nooit langs geweest zijn kan je altijd even een bakkie komen drinken om kennis te maken

  Cheers, Jasper


  Dat is een mooi aanbod! Ik kom zeer zeker langs!  _____
  126610LV
  Forrestx
  16600

     

  Sorry voor het semi-off-topic, maar zijn de vorige interviews nog ergens terug te lezen?  _____
  Rookworst zonder R is ook worst...
  Peter

     

  Quote:
  Op maandag 05 juni 2017 14:04 schreef Forrestx het volgende:
  Sorry voor het semi-off-topic, maar zijn de vorige interviews nog ergens terug te lezen?


  Al in Dealerervaringen gekeken Jaap?  _____
  6,4 ft=1,95m
  Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
  Forrestx
  16600

     

  Quote:
  Op maandag 05 juni 2017 17:34 schreef Peter het volgende:
  [...]

  Al in Dealerervaringen gekeken Jaap?


  Nu wel  _____
  Rookworst zonder R is ook worst...
  appietouw

     

  Mooi verhaal, leuk om te lezen.  _____
  Rolex Expl2 216570 Polar - Rolex Datejust II 116334 Blue Stickdial
  AmsterdamVintageWatches

      

  Hi mede Rolex liefhebbers,
  Aan de hand van dit interview al enkele Forum-members in de winkel mogen ontvangen, heel leuk!

  Keep up the good work  _____
  Peter

     

  _____
  6,4 ft=1,95m
  Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.      RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

  © Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver