Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Nieuwe Gebruiker? / Hallo iedereen, hier ben ik dan
TheHouse
It s on the House

   

Halli hallo,

Sinds vandaag trots lid van het RolexForum! Op horloge gebied ben ik nu enkele jaren onderweg en de meest gebruikte apps op mijn telefoon zijn zeer zeker Watchville en Chrono24. Ik las ergens dat bij veel mensen die zich ontwikkelen als horloge connoisseur de liefde voor Rolex als een U-vormige grafiek omschreven zou kunnen worden, en dat is bij mij ook zeker het geval geweest. Op mijn 24e heb ik van mijn pa mijn eerste echte klok gekregen, waar ik hem nog steeds erg dankbaar voor ben. Dit betreft een Rolex Datejust 16220, geleverd met een zeer ouderwetse grijze wijzerplaat. Deze heb ik laten vervangen door een blauwe wijzerplaat met romeinse cijfers, en dit horloge heb ik een jaar of vijf elke dag als mijn pride & joy gedragen. Bij een milestone event (het verkrijgen van een job in NYC) heb ik op Fifth avenue een Omega Seamaster 600 gekocht, met rode details en streep op het rubbere bandje. Dit horloge sprak me echt aan, en toen begon het afwisselen tussen beide klokken, dit is enkele jaren zo doorgegaan.

Toen ik me echt dieper begon te interesseren voor de horloge wereld, meende ik een tijdje dat alleen mensen die geen verstand van horloges hadden een Rolex kochten, en dat de echte kenners verder keken. Ik heb toen een Patek 5146J (Annual Calendar in geelgoud met bruin bandje) gekocht, en meende nu echt de club van de grote jongens te zijn toegetreden. Dit horloge heb ik op feestelijkheden goed kunnen dragen, echter als daily-wearer vond ik hem toch echt too much, maar ook geen sterke mannelijke indruk achter laten. In de tussentijd heb ik mijn Omega Seamaster 600 verkocht en de nieuwe Seamaster 300 in titanium met blauwe plaat gekocht, deze heb ik inmiddels ook niet meer maar hier heb ik goede herinneringen aan. Nu wilde ik een klok die toch meer uit de haute horlogerie stamde maar toch als daily-wearer kon dienen, en kon op Chrono24 voor een scherp prijsje bij een Roemeens pandjes huis!! ;-) een IWC Portuguese Perpetual IW502218 in witgoud met een antraciete plaat vergaren. De klok bleek gelukkig helemaal te kloppen na controle in Schaffhausen, en zal (denk ik) nooit meer verkocht worden. Echt een mooi, chiquer maar toch goed draagbaar horloge.

Op ditzelfde moment, een anderhalf jaar geleden, begon ik me weer te verdiepen in Rolex, na in enkele magazines gelezen te hebben over de Rolex GMT 2 BLNR. Als liefhebber van blauw in sportieve horloges, sprak me dit erg aan, ook de GMT functie was iets waar ik nog niet eerder mee in aanraking was gekomen, en ik moest en zou er eentje hebben. Heb me alvast uit voorzorg ingeschreven bij een aantal verkooppunten in Londen (de pond stond erg laag en ik heb daar vroeger gewerkt dus ken de verschillende dealers) en werd, geloof het of niet, ongeveer 6 maanden later opgebeld dat ik bovenaan de lijst stond en dat er eentje klaar lag. Heb toen snel de Omega Seamaster 300 verkocht en ben naar Londen gevlogen. Hier heb ik geen spijt van gehad, de BLNR is mijn go-to horloge, en draag ik het meest.

Hierna heb ik de Patek ingeruild (helaas toch echt met flinke bijbetaling) op een halfjaar oude Lange Saxonia Annual Calendar in platinum. Een horloge met dezelfde complicatie, maar vele malen draagbaarder. Nu had ik echter geen geelgoud meer in de collectie, en dit begon te knagen. Ik wilde graag een volledige gouden klok, inclusief gouden band, ik vond mezelf nu toch echt wel eens oud genoeg worden, misschien de eerste vijf jaar nog voor special occassions. Maar hij moest niet te "Dre Hazes Junior" zijn, en ik wilde ook wel eens een keer de vintage wereld in. Wel moest ie 100m waterdicht zijn. Na lang nadenken en zoeken moest het een Rolex GMT 16718 in geelgoud met een volledige jubilee band (dus met verdekte sluiting, ik meen dat men dit een super jubilee noemt) worden in zeer goede staat. Ik had natuurlijk zeer goede ervaringen met de GMT 2 BLNR, en ben niet vies van een beetje eind jaren tachtig/begin jaren negentig jeugd sentiment. Na wat foto's van Arnold Schwarznegger met precies deze klok om was ik zelf ook om ;-) Ik heb er een in goede staat kunnen vinden in Dallas TX uit circa 1992. Deze is momenteel via een flinke omweg op weg naar me, zodra die er is (en dit gaat nog even duren) zal ik een foto plaatsen.

Hier in ieder geval een foto van de goede oude Datejust en de go-to BLNR. Ik kijk uit naar meer te lezen over Rolex en alle versies en uitvoeringen die jullie allemaal hebben. Zag zover een DayDate 40 met de dagen in het Nederlands, erg stoer, maar waarschijnlijk alleen voor de hoofdprijs in Nederland verkrijgbaar. Anyway, here I am ;-)
[bericht gewijzigd door TheHouse op woensdag 30 augustus 2017 21:07]

_____
16220
16718 black
16718 Eye of the Tiger
126334
Attachment: TheHouse.jpg
Peter
il Puffo

   

Ja sorry, zat even je verhaal te lezen

Prachtige collectie heb je


Welkom_____
6,4 ft=1,95m
De dingen simpel houden is vrij moeilijk, de dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel

SUB73
Qua Patet Orbis

   

Welkom, en mooie intro wat je allemaal beweegt op klokken gebied_____
Life is short, don't lose time!
Marielle

   

Mooi verhaal

Welkom op het forum_____
Een vriend is wie tijdens je leven zegt wat anderen na je dood vertellen
Dhr. B
Sub

   

Welkom_____
Never Judge a book by it's cover.
Milan

   

Welkom,
Soms is de HOOFDPRIJS de BESTE prijs.............._____
Jan Klaas
JK WATCHSTORE

    

Welkomgr JKCyclops

   

Welkom en mooie intro!
Hoop dat je laatste aanwinst snel naar je toekomt._____
Allermooiste Sub
116619LB

   

Welkom . Ben benieuwd naar de foto's van de 16718_____
"Beter spijt krijgen van de dingen die je doet, dan spijt krijgen van de dingen die je hebt gelaten"
Rolext
Ted

   

Welkom! Fijne intro. More pictures please_____
Deeptona

   

Welkom!_____
Choose, with no regret!
TheHouse
It s on the House

   

Quote:
Op woensdag 16 augustus 2017 13:41 schreef Rolext het volgende:
Welkom! Fijne intro. More pictures please


Beste Rolext - maar natuurlijk - hier nog een foto van de Lange Saxonia Jahreskalender
[bericht gewijzigd door Peter op woensdag 30 augustus 2017 08:03]

_____
16220
16718 black
16718 Eye of the Tiger
126334
Attachment: 20170820_181421.jpg
TheHouse
It s on the House

   

Hier nog de IWC Portuguese Perpetual. Je kan er niet mee zwemmen, maar voor de rest...!

Ideale maat (42mm), mannelijke dikte met grotere kroon, mooi weergegeven data met spiegelende maan, sierlijke ardoise wijzerplaat, in witgoud dat het goed dagelijks draagbaar maakt. Gaat niet meer weg ;-)
[bericht gewijzigd door Peter op woensdag 30 augustus 2017 08:04]

_____
16220
16718 black
16718 Eye of the Tiger
126334
vintage5513

   

Die Lange & Sohne is waanzinnig!_____
bokkebek
126600 rules!

   

Welkom! Mooi verhaal, dito horloges.
Niet de Hazes jr?
Ik zag hem eergisteren bij Jinek met die dikke 116718, verscholen tussen de armbandjes.
Lekkere dikke 'foute' gouwe klok!

Groet, Rob_____
Allermooiste Sub
116619LB

   

Quote:
Op dinsdag 29 augustus 2017 23:07 schreef TheHouse het volgende:
[...]

Beste Rolext - maar natuurlijk - hier nog een foto van de Lange Saxonia Jahreskalender

[afbeelding]


Knappe klok dit. Echt een plaatje

Al iets bekend van de 16718 inmiddels?_____
"Beter spijt krijgen van de dingen die je doet, dan spijt krijgen van de dingen die je hebt gelaten"
Double Red

   

Welkom !

_____
Als je geen tijd hebt voor je passie, is het dan wel je passie?

126600, 16610LV
bokkebek
126600 rules!

   

Tjonge, die IWC Portuguese...

Welgeteld 8 (!) complicaties?!

-Uren en minuten
-Seconden
-Datum
-Dag
-Maand
-Jaar
-Maanfase
-Gangreserve

Geen ervaring met dit soort horloges.
Lijkt me een behoorlijk (maar wel leuk) karwei om dit horloge
weer current te maken na een aantal maanden niet gedragen te hebben.

Groet, Rob_____
TheHouse
It s on the House

   

Hartelijk dank!

@Bokkebek - ja die van Dre is een beetje too much in mijn beleving

En inderdaad de IWC Perpetual heeft flink wat complicaties, echter ze zijn nog redelijk overzichtelijk weergegeven. De klok goedzetten na een tijdje stil te hebben gestaan is niet super lastig, je kan de kroon per dag doordraaien, en je hoeft enkel en alleen naar de datum te kijken, de weekdag en de maan gaan altijd correct mee, dit in tegenstelling tot de Lange Annual Calendar, waar je elke complicatie apart via drukkers goed moet zetten en dus ook de maanstand moet opzoeken. Waar je wel goed op moet letten is dat je niet per ongeluk te ver gaat want dan heb je een probleem! Het enige wat je dan nog kan doen is het horloge stil zetten en wachten, of hem inleveren bij de dealer. Gelukkig hoef ik hem maar zeer sporadisch goed te zetten omdat er 7 dagen gangreserve op zit

@Allermooiste Sub - de 16718 is helaas nog niet binnen, hij is al wel aangekomen bij een goede kennis. Ergens deze herfst zal ik hem om mijn pols mogen doen - zodra dat het geval is zal ik hem hier direct posten_____
16220
16718 black
16718 Eye of the Tiger
126334
Allermooiste Sub
116619LB

   

Quote:
Op woensdag 30 augustus 2017 20:55 schreef TheHouse het volgende:
Hartelijk dank!

@Bokkebek - ja die van Dre is een beetje too much in mijn beleving

En inderdaad de IWC Perpetual heeft flink wat complicaties, echter ze zijn nog redelijk overzichtelijk weergegeven. De klok goedzetten na een tijdje stil te hebben gestaan is niet super lastig, je kan de kroon per dag doordraaien, en je hoeft enkel en alleen naar de datum te kijken, de weekdag en de maan gaan altijd correct mee, dit in tegenstelling tot de Lange Annual Calendar, waar je elke complicatie apart via drukkers goed moet zetten en dus ook de maanstand moet opzoeken. Waar je wel goed op moet letten is dat je niet per ongeluk te ver gaat want dan heb je een probleem! Het enige wat je dan nog kan doen is het horloge stil zetten en wachten, of hem inleveren bij de dealer. Gelukkig hoef ik hem maar zeer sporadisch goed te zetten omdat er 7 dagen gangreserve op zit

@Allermooiste Sub - de 16718 is helaas nog niet binnen, hij is al wel aangekomen bij een goede kennis. Ergens deze herfst zal ik hem om mijn pols mogen doen - zodra dat het geval is zal ik hem hier direct posten


Mooie klassieker de 16718. Ken hem ook nog uit de tijd van Arnold. Dacht zelfs dat Stallone er ook één droeg. Zelf ben ik voor de 116718 gegaan. Sommige vinden de klok hartstikke fout, maar lekker is ie wel hoor. Zeker met de groene plaat

_____
"Beter spijt krijgen van de dingen die je doet, dan spijt krijgen van de dingen die je hebt gelaten"
bokkebek
126600 rules!

   

Allermooiste Sub,

Ja mooi is tie, met de groene plaat mooier dan die van Dree jr.
Een echte gomorra-klok, een beauty!!

Groet, Rob_____
Allermooiste Sub
116619LB

   

Quote:
Op donderdag 31 augustus 2017 13:59 schreef bokkebek het volgende:
Allermooiste Sub,

Ja mooi is tie, met de groene plaat mooier dan die van Dree jr.
Een echte gomorra-klok, een beauty!!

Groet, Rob


Haha,

Dank je Rob_____
"Beter spijt krijgen van de dingen die je doet, dan spijt krijgen van de dingen die je hebt gelaten"
bokkebek
126600 rules!

   

The House,

Dank je voor de verheldering; instellen complicaties.
Krijg ineens zin in een horloge met meerdere complicaties.

De PP Grandmaster Chime 5175 heeft nu mijn interesse (20 complicaties).
https://www.youtube.com/watch?v=I1L15xehfEA

Nog even sparen en een krantenwijk erbij nemen.

Groet, Rob_____
TheHouse
It s on the House

   

Quote:
Op woensdag 30 augustus 2017 14:27 schreef Allermooiste Sub het volgende:
[...]

Knappe klok dit. Echt een plaatje

Al iets bekend van de 16718 inmiddels?


Hij is er dan eindelijk - de gouden GMT2 16718 met doorlopende jubilee band, zie fotos. Horloge is echt in top staat, de band is ook nog super strak. Moet wel erg wennen aan het feit dat je de band niet kan micro-adjusten, het is of net te strak of net te los met of zonder een extra schakel. Heeft iemand misschien een tip hoe je dit kan oplossen.

De band is wel echt super mooi, het horloge is eigenlijk mooier vanuit mijn onderarm dan vanaf de bovenkant


[bericht gewijzigd door Peter op woensdag 13 december 2017 06:56]

_____
16220
16718 black
16718 Eye of the Tiger
126334
Attachment: Onderzijde.jpg
Milan

   

BAM.....................

Mooie klatser._____
Sjirk

   

Ik vind het heel mooi met deze band, toch klassieker in minder in your face.
De wijzerplaat en bezel beide zwart is rustig, ja echt tof!
Ik begin zelf ook langzaam naar goud of witgoud te neigen maar vind mijzelf nog net even te jong.
Tevens dagelijks met zo’n klok te lopen daar moet ik even aan wennen, maar dit soort foto’s…. mmm.

Heel veel draagplezier!

Groeten Sjirk_____


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2017 RolexForum  hosted by Cyberserver