Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Nieuwe Gebruiker? / Voorstellen
Timemachines

   

Hey medeleden!

Ongeveer vijf jaar geleden is bij mij het horlogevirus ontstaan nadat ik in aanraking kwam met de Rolex GMT-Master van mijn stiefvader. Ik had altijd al een voorliefde voor luxe artikelen, let wel; producten die je éénmaal koopt en jaren van plezier hebt. Niet per definitie luxe artikelen dus.

Ik heb dus niets met prijzige kledingmerken die volgend jaar alweer uit de mode zijn.

Mijn stiefvader had zijn Rolex eind jaren negentig aangeschaft en ik vond het verwonderlijk dat hij het nog steeds elke dag droeg. Om die reden ben ik mij destijds gaan verdiepen in de horlogewereld en dan voornamelijk Rolex. Misschien komt het omdat ik een zwak heb voor marketing (ik zit tenslotte in die wereld), waardoor de grotere merken mij het meeste aanspreken. Al moet ik zeggen dat ik Patek helemaal niets vind en A. Lange & Söhne mij meer aanspreekt.

Het begon natuurlijk eerst vooral met het staren en sparen.
Hoewel er natuurlijk veel mooie en kwalitatieve instapmerken te vinden zijn, bleef Rolex mijn nummer één. Ik wilde dus ook geen concessies doen en mijn eerste horloge zou een Rolex worden.

Na een tijd gespaard te hebben besloot ik in 2013 mijn eerste Rolex aan te schaffen. De GMT-Master vond ik het mooiste en meest praktische model en er stond een exemplaar uit 2008 voor een goede prijs te koop. Ik was destijds 22 en het bedrag wat ik ervoor moest neerleggen was in verhouding met mijn andere bezittingen best groot. Maar ik was ontzettend enthousiast, dus toen toch de knoop doorgehakt.

Voordat ik mijn eerste Rolex kocht, keek ik al enige tijd mee op dit forum. Nadat ik hem eindelijk had gekocht besloot ik ook maar meteen lid te worden. Destijds ben ik even actief geweest op het forum, maar nu komt het…

Ik had mijn GMT-Master nog geen twee weken in mijn bezig toen ik begon te twijfelen. Ik dacht echt; wat in godsnaam heb ik gedaan. Ik had destijds al mijn spaargeld gestoken in één object. Ik wist natuurlijk wel dat in principe een Rolex zijn waarde bleef behouden, maar het was toch veel geld. Dat gevoel van spijt ging maar niet weg. Toen heb ik haastig besloten om toch maar weer het horloge te verkopen… Binnen één week was die weer verkocht en had ik maar 200 euro verlies gemaakt. Tja, of het verstandig was...

Gevoel en verstand lopen door elkaar heen. Want niet snel nadat ik hem verkocht had kreeg ik alweer spijt dat ik hem verkocht had. Maar goed, het leek mij toch niet verstandig om opnieuw al mijn spaargeld erin te steken. Ik heb toen toch nog dik een jaar gewacht totdat ik zoiets had van; nu is het wel het juiste moment.

De GMT-Master 2 was inmiddels in prijs gestegen en ik besloot om toch iets minder uit te geven. Na lang wikken en wegen werd het de Datejust 2 116300 met zilver wijzerplaat. Officieel dus niet mijn eerste Rolex, maar wel eentje die ik volop heb gedragen. Deze heb ik destijds aangeschaft bij Crownguard, en hij heeft mij al die tijd erna nog van advies voorzien.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heb ik uiteindelijk toch een GMT-Master 2 gekocht (ook bij Crownguard), mijn Datejust verkocht en een Explorer 2 gekocht. Dankzij het horloge virus heb ik ook nog een tijdje gewerkt bij Juwelier Burger, waar ik ontzettend veel ervaring heb opgedaan.

Ik ben benieuwd wat het virus mij in de toekomst gaat brengen. Mijn droomklok blijft de Day-Date 36mm in het Roségoud met Ferrite wijzerplaat. Echter blijft deze voorlopig nog even buiten mijn bereik.

Het afgelopen jaar wilde ik al eerder opnieuw lid worden en heb Peter gestalkt. Helaas was ik zo klunzig om steeds mijn wachtwoord te vergeten. Gelukkig was Peter zo behulpzaam en had hij het geduld om mij verder te helpen. Nu kan ik eindelijk weer eens mee praten.Groet,
Joey_____
CrownGuard
CrownGuard.com

    

Hoi Joey,

Welkom!
Leuk verhaalPeter
il Puffo

   

Hoi Joey,

Wederom welkom_____
6,4 ft=1,95m
De dingen simpel houden is vrij moeilijk, de dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel

Jan Klaas
JK WATCHSTORE

    

Welkom.


gr JKDhr. B
Sub

   

Welkom!_____
Never Judge a book by it's cover.
RF86
Sub

   

Welkom!_____
Timemachines

   

Dankjewel allen_____
Mean Green

   

Jij ook welkom😂_____
TheHouse
It s on the House

   

Welkom en mooi verhaal!_____
16220
16718 black
16718 Eye of the Tiger
126334
Marielle

   

Welkom_____
Een vriend is wie tijdens je leven zegt wat anderen na je dood vertellen
Deeptona

   

Joe! Welkom man._____
Choose, with no regret!
Rolext
Ted

   

Welkom thuis_____
leonnardus

   

Welkom,
Veel horloge plezier,

Groeten Sunny_____
sunnywatch
bokkebek
126600 rules!

   

Welkom Joey!

Bij Juwelier Burger gewerkt?
Kleine, leuke en mooie winkel met een charmante dame kan ik me herinneren.
Winkel ligt ook lekker centraal. (in Europa!)

Groet, Rob_____
Allermooiste Sub
116619LB

   

Welkom Joey_____
"Beter spijt krijgen van de dingen die je doet, dan spijt krijgen van de dingen die je hebt gelaten"
Timemachines

   

Thanks allen!

@bokkebek Kleine winkel en ik weet meteen wie je bedoelt haha_____
Milan

   

Alsnog............

Welkom..._____
Matsuru

   

Welkom_____


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2017 RolexForum  hosted by Cyberserver