Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Waardestijging
Timemachines

   

Hey allen,

Als liefhebber kijk ik dagelijks op Chrono 24 en lees ik diverse artikelen over de horlogebranche. Ik weet niet of jullie het mee hebben gekregen, maar 2016 zou niet echt een goed jaar zijn geweest.

Div. merken (o.a. Cartier) en moeder bedrijven hebben de productie teruggeschroefd en mensen moeten ontslaan. Ik had zelfs begrepen dat er merken zijn de prijzen omlaag hebben gegooid (IWC?) en dat voorraden bij juweliers zijn teruggekocht.

Nu vroeg ik mij af wat voor invloed dit zal hebben op ons favoriete merk Rolex.

Er zijn mij de afgelopen tijd namelijk twee belangrijke dingen opgevallen:
Waar blijft de jaarlijkse prijsstijging? In ieder geval in Nederland is deze volgens mij al 1,5 jaar achtergebleven.

De nieuwe Sky-Dweller is toch wel prijstechnisch interessant gepositioneerd. Goedkoper dan de stalen Yacht-Master 2, terwijl de gouden Sky-Dwellers weer prijziger zijn dan de gouden Yacht-Masters.

Daarnaast is de prijsverhoging van de nieuwe variant van de Datejust ook minimaal¡K

Het valt mij wel op dat de prijzende voor tweedehands/vintage Rolexen nog steeds periodiek stijgen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie kijk hierop. Gewoon toeval? Of toch een uitgekiende marketing/prijs strategie van Rolex ter bescherming van het merk.

Overigens maak ik mij verder geen zorgen over de waardestijging. Die komt vroeg of laat toch wel. ļ_____
TheHouse
It s on the House

   

Interessante vraag. Zonder te goed geïnformeerd te zijn, lijkt het me dat de huidige sterkte van de EUR meehelpt in deze. Zwitserse horlogeboeren kijken uiteindelijke naar wat er in CHF uitgegeven wordt en binnenkomt. Ik kan me dus goed voorstellen dat er in USD en vooral in GBP prijsverhogingen aankomen._____
16220
16718 black
16718 Eye of the Tiger
126334
Timemachines

   

Daar heb je een sterk punt. Ik kan mij voorstellen dat dit enige invloed heeft op de prijzen in de diverse marketen.

Zo ver ik weet was er namelijk vorig jaar of begin dit jaar nog wel een prijsverhoging in de UK.

Bij enkele luxe merken ging het zelfs zo ver dat je maar een maximaal aantal aankopen per maand mocht doen (bij Louis Vuitton) in de UK. Maar inmiddels heeft Louis Vuitton zijn prijzen in de UK ook verhoogd._____
Rob19

   

Ik denk wat een belangrijke rol mee speelt is de ondernemingsvorm van Rolex, namelijk het feit dat het een stichting is en geen winst hoeft te maken en eveneens geen jaarverslag openbaar hoeft te maken.

Als Rolex een bedrijf was met aandeelhouders dan was volgens mij allang de produktie opgevoerd om de wachttijd voor bepaalde modellen te reduceren, met als gevolg verhoging van de jaarlijkse dividend uitkering voor de aandeelhouders.


Zelf vind ik het belachelijk dat Rolex met nieuwe modellen komt en dat deze niet direct verkrijgbaar zijn. Dit geeft toch bij liefhebbers frustatie zeker als je een aantal jaren moet wachten op je favoriete model.

Wat betreft de waarde van tweedehands Rolexen denk ik dat het is wat een gek ervoor geeft en niet anders._____


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2017 RolexForum  hosted by Cyberserver