Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

p. jansen
Dweller rules

   

Quote:
Op zondag 05 november 2017 13:09 schreef Peter het volgende:
Internet Explorer
U ziet het slotje 21014_veilige website_IE_slotje aan het eind van de adresbalk. U kunt erop klikken. U krijgt dan de melding 'Deze verbinding met de server is versleuteld'. Soms kleurt de adresbalk ook groen, bij de beveiligde websites van banken bijvoorbeeld. Maar de groene kleur verschijnt niet bij elke beveiligde site.


Chrome
Het deel 'https:' in de URL is groen en ervoor staat een groen slotje 21014_veilige website_Chrome_slotje. U kunt op het slotje klikken voor meer informatie over de ingestelde rechten van de website en wijze van beveiliging. Dit is vrij technisch, maar u ziet bijvoorbeeld of pop-ups automatisch getoond mogen worden. Standaard staan pop-ups geblokkeerd.
Chrome staat standaard op de Samsung Galaxy Tab 4 tablet. Ook hier is het groene slotje en 'https:' te zien.


Firefox
Wanneer u in Firefox op het slotje 21014_veilige website_Firefox_slotjevooraan in de adresbalk klikt, krijgt u de melding 'De verbinding met deze website is beveiligd' of 'Beveiligde verbinding'. Soms is het slotje groen en ziet u van wie de website is: 21014_veilige website_Firefox_groen slotje.


Safari
Safari staat standaard op de iPad en iPhone. In de adresbalk staat een korte versie van de URL of van wie de webpagina is. Daarvoor ziet u een slotje 21014_veilige website_Safari_slotje. Tikt u op de adresbalk, dan verschijnt het complete adres met aan het begin 'https://'.
In Safari op de Mac kunt u ook klikken op het slotje en vervolgens op Toon certificaat. U ziet hier een vinkje met daarbij de melding 'Dit certificaat is geldig'.


Edge
Edge staat standaard op een Windows 10-computer. In de adresbalk staat een korte versie van de URL of van wie de webpagina is. Daarvoor ziet u een groen slotje en ziet u van wie de website is:020516_Rabobank. Tikt u op de adresbalk, dan verschijnt het complete adres met aan het begin 'https://'.

Lekker eenduidig ook allemaal


Zie helemaal geen slotje. Wel complete adres zonder http(s). Heb Imac.



_____
Time does not have the same appeal for everyone.



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver