Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Tutti Frutti / Audemars P. stapt in 2e hands markt
Okami

   

Van de SIHH-horlogebeurs..........
De 2e hands horlogemarkt is een nieuwe belangrijke ontwikkeling voor de bestaande horloge-industrie', zegt topman Bennahmias van Audemars Piguet.
De wereldwijde omzet in nieuwe horloges bedraagt ca. €37 mrd per jaar, maar stagneert al jaren.
De wereldwijde 2e hands markt is welliswaar op dit moment jaarlijks slechts ca. € 4 mrd groot, maar groeit heel sterk.
Deze handel vindt vooral plaats via tweedehands-horloge sites zoals Chrono24 en The RealReal, echter ook via handelaren en veilingen.
Een grote Amerikaanse handelaar in tweedehands Rolex horloges, laat desgevraagd weten dat zijn omzet over da afgelopen jaren telkens met bijna 40% per jaar is gegroeid.
Het aankoopgedrag van klanten is aan het veranderen; een nieuwe generatie klanten kiest er voor om vaker van horloge te wisselen in plaats van zijn hele leven lang aan één kostbaar uurwerk te worden gebonden.
Horlogefabriekantent zullen hun businessmodel moeten gaan aanpassen.
Er is een sociale en culture verandering gaande waardoor zij gedwongen zullen worden om hierop binnen de komende 5 tot 10 jaar in te spelen.
Belangrijke horlogefabrikanten zoals Rolex, Breitling en Patek Philippenechter willen desgevraagd nog geen commentaar leveren op deze nieuwe ontwikkeling c.q. of zij hierop zullen gaan inspelen.
De CEO van H.Moser sluit zich aan bij deze nieuwe ontwikkeling en is van mening dat het belangrijk is om controle te houden over de verkoop van tweedehands horloges, met name om eigenaren en de waarde van horloges in het hogere segment op de markt te beschermen.'_____
Peter
il Puffo

   

Met name die laatste zin is een interessante:

"is van mening dat het belangrijk is om controle te houden over de verkoop van tweedehands horloges, met name om eigenaren en de waarde van horloges in het hogere segment op de markt te beschermen."


Waarde van horloges "beschermen" kan ik me iets bij voorstellen, maar eigenaren beschermen_____
6,4 ft=1,95m
De dingen simpel houden is vrij moeilijk, de dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel

vintage5513

   

Ik vind dit eigenlijk wel een positieve ontwikkeling. Ik was gisteren op de Rikketik. Ondanks dat er heel veel pareltjes tussen liggen, is er ook veel troep (sorry, ik kan het niet anders zeggen). Vaak zijn kopers en verkopers niet eens op de hoogte van wat ze nu daadwerkelijk in handen hebben en de mate van originaliteit.

Ben Clymer zegt in een artikel dat je als koper constant in 'gevecht' bent met een verkoper. Een gevecht over wie de meeste kennis heeft en daar naar kan handelen. Ik denk dat de markt wat dat betreft wel behoefte heeft aan meer expertise. Het zal de reputatie van de merken ten goede komen.

Tuurlijk, als AP dit op gaat pakken dan zal daar echt wel een prijskaartje aan hangen, maar eerlijk gezegd betaal ik liever wat meer met gegarandeerde kwaliteit dan dat ik er later achterkom dat ik een kat in de zak heb gekocht.

Een concreet voorbeeld. Ik ben opzoek naar een Tudor Submariner Snowflake. Gisteren wel een paar mooie 7928's gezien voor aanzienlijk minder dan dealers en chrono24. Maar Tudors zijn zo'n beetje berucht om Frankenwatches. Of gewone submariners waar achteraf een snowflake van is gemaakt. Ik zou er best wat voor over hebben als ik zeker wist de real deal te kopen. Overigens ben ik het idee van een Snowflake weer wat aan het laten varen. Ze zijn nu vaak zelfs duurder dan een Rolex 5513 of 1680, dat is natuurlijk waanzin._____
Okami

   

Betreft:
........"Overigens ben ik het idee van een Snowflake weer wat aan het laten varen."

........"Ze zijn nu vaak zelfs duurder dan een Rolex 5513 of 1680, dat is natuurlijk waanzin."

Betreffende het laatste is het langzamerhand wellicht géén waanzin, te meer daar TUDOR qua techniek een topmerk is en het wellcht in de toekomst diverse Rolex modellen "in zekere mate" naar "de kroon" (lol) zou kunnen / gaat steken
Ik hou daar al langer rekening mee........

De Snowflake (vooral de blauwe 9411/0) is naar mijn mening gewoon heel karakteristiek en ingetogen mooi.
Wellicht duurt het niet zo lang meer dat Tudor echt doorbreekt.......op basis van de beschikbare aantallen op de markt kan gesteld worden dat TUDOR vele malen exclusiever is dan Rolex.

mvg, Ruud


[bericht gewijzigd door Rudolph op dinsdag 23 januari 2018 02:43]

_____
vintage5513

   

Je hebt absoluut een punt. De no-date 7016 en 9401 zijn nog minder te vinden dan de Date versies.

Waanzin is misschien niet het juiste woord. De prijs wordt immers heel simpel bepaald door vraag en aanbod. Paradoxaal is een beter woord. Paradoxaal dat het kleinere broertje met het ETA uurwerk de grote broer op sommige vlakken voorbij lijkt te gaan._____


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2019 RolexForum  hosted by Cyberserver