Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Tutti Frutti / Audemars P. stapt in 2e hands markt
vintage5513

   

Ik vind dit eigenlijk wel een positieve ontwikkeling. Ik was gisteren op de Rikketik. Ondanks dat er heel veel pareltjes tussen liggen, is er ook veel troep (sorry, ik kan het niet anders zeggen). Vaak zijn kopers en verkopers niet eens op de hoogte van wat ze nu daadwerkelijk in handen hebben en de mate van originaliteit.

Ben Clymer zegt in een artikel dat je als koper constant in 'gevecht' bent met een verkoper. Een gevecht over wie de meeste kennis heeft en daar naar kan handelen. Ik denk dat de markt wat dat betreft wel behoefte heeft aan meer expertise. Het zal de reputatie van de merken ten goede komen.

Tuurlijk, als AP dit op gaat pakken dan zal daar echt wel een prijskaartje aan hangen, maar eerlijk gezegd betaal ik liever wat meer met gegarandeerde kwaliteit dan dat ik er later achterkom dat ik een kat in de zak heb gekocht.

Een concreet voorbeeld. Ik ben opzoek naar een Tudor Submariner Snowflake. Gisteren wel een paar mooie 7928's gezien voor aanzienlijk minder dan dealers en chrono24. Maar Tudors zijn zo'n beetje berucht om Frankenwatches. Of gewone submariners waar achteraf een snowflake van is gemaakt. Ik zou er best wat voor over hebben als ik zeker wist de real deal te kopen. Overigens ben ik het idee van een Snowflake weer wat aan het laten varen. Ze zijn nu vaak zelfs duurder dan een Rolex 5513 of 1680, dat is natuurlijk waanzin.



_____



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver