Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Nieuwe Gebruiker? / Hallo, mede Rolex liefhebbers
Igor

   

Hallo allemaal,

bij deze wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Al geruime tijd kijk ik mee op het Rolexforum naar de vele topics en reviews over horloges en verkopers. Ik heb besloten niet meer uitsluitend vanaf de zijlijn mee te kijken maar ook actief mee te doen. Ik zal jullie het één en ander vertellen over mijn horloge-verzamel-avontuur de afgelopen jaren.

Zo'n drie jaar geleden laaide mijn passie voor horloges op. Hiervóór droeg ik zo nu en dan een horloge, maar geen Rolex of ander 'high end' merk. Na de aanschaf van de gebruikelijke Orient, Seiko's, Vostok en wat ETA 2824-2 toppers werd mijn aandacht getrokken door het merk Rolex.

Zoals iedereen had ik wel eens van dit merk gehoord en de karakteristieke DateJust 36mm van de vele films uit de jaren '80 en '90 stonden mij helder voor de geest. Ik begon mij te verdiepen in de geschiedenis van dit mooie merk en hierbij raakte ik steeds meer gefascineerd door de vele modellen die allemaal hun eigen verhaal en geschiedenis vertellen. Het merk Rolex is oer-sterk en heeft zijn sporen dik verdiend door de jaren heen.

Mijn eerste Rolex:
Na het eerste jaar van de horloge-verzamel-hobby kon ik echter maar tot één conclusie komen: Mijn eerste Rolex moest en zou er komen!
Na een zoektocht op internet (ik wist destijds niet af van de vele Nederlandse verkopers) kwam ik uit in Engeland bij Paul Thorpe. Ik kende hem al van zijn YouTube kanaal waar hij veel informatie gaf over horloges door zijn decennia lange ervaring in de branche. Het horloge dat hij te koop aangeboden had was een Explorer 2 uit 1999. Een prachtig, ongepolijst exemplaar met een zwarte wijzerplaat. Een betere impulsaankoop heb ik in mijn leven nog niet gedaan Hierbij heb ik wel een wijze les geleerd; gebruik nooit PayPal als je betaalt in buitenlandse valuta! De gehanteerde wisselkoers was niet van deze planeet.

Tweede topper:
Na meer dan een half jaar de Explorer II gedragen te hebben begon er iets te knagen. Ik had niet stil gezeten en had me vergaapt aan de vele mooie 'Rolex Sports' modellen. De klassieker der klassiekers, de Submariner, had mijn aandacht getrokken. Ik was op zoek naar een 114060 omdat de keramische lunette, maxi dial en de band met glide-lock systeem een grote verbetering, in mijn optiek, zijn ten opzichte van de oude modellen. Het gebrek aan een cyclops en datum, zorgt voor een symmetrische en strakke look. Ik was vastberaden deze keer het horloge dichter in de buurt aan te schaffen, en deed wat onderzoek op internet. Hierbij kwam ik uit op het Rolexforum, waar wat links stonden naar Nederlandse verkopers. Één van deze links bracht mij op de site van Jan Klaas, de JK WatchStore. Jan Klaas had op dat moment een nieuwe 114060 te koop staan, volledig in de stickers. Die zelfde zondag heb ik 's middags in het mooie Edam mijn prachtige Sub opgehaald

Oké, en nu ... nummer 3:
Een aantal maanden geleden kwam ik tot de conclusie dat de collectie uitgebreid moest worden met een DateJust. Het was echter de vraag, de 36mm of de 41mm? De blue stick dial DJ2 sprak mij aan, maar de klassieke 36mm met de jubilee band en de zilveren wijzerplaat had toch mijn voorkeur. Ik vind mijn pols (17-17,5cm) zeer geschikt voor deze 36mm, en staat perfect in combinatie met het dragen van formele kleding. Op Chrono24 stond een prachtig exemplaar; doos en papieren, ongepolijste conditie, strakke jubilee band met een 'tapestry' dial. Deze 16220 had een 'engine turned' bezel en stond te koop bij Metropolis Collection. Na het telefonisch contact met Peter heb ik de DateJust opgehaald in Drachten.

Ik kijk ernaar uit om actief mee te doen op het forum!
Hieronder probeer ik wat foto's te plaatsen,

Groet,

Igor



_____
Attachment: rfexp2.jpg
Igor

   





_____
Attachment: rfexp2.jpg
Igor

   





_____
Attachment: rfsub.jpg
Igor

   





_____
Attachment: rfdj36.jpg
Peter

   

Welkom Igor Mooie collectie heb je


Die Swiss only Explorer, zuinig op zijn



_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
Marielle

   

Welkom hier

Mooi trio



_____
"Als je alles hebt, is niets meer iets waard"
Sjirk

   

Igor,

Welkom en bedankt voor je leuke (herkenbare) verhaal.

Groeten Sjirk



_____
D-FCU
Local-Time.nl

   

Welkom Igor….goeie samenvatting



SUB73
Qua Patet Orbis

   

Welkom Igor en een mooi kort en bondig intro (mooie set zo bij elkaar )



_____
Life is short, don't lose time!
Cyclops

   

Welkom en bedankt voor het delen van verhaal en foto's.



_____
Enjoyed the green (LV) for long time now it is time for the Red (SD)
Igor

   

Bedankt voor de leuke reacties, iedereen



_____



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver