Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Nieuwe Aanwinsten / Wat je van ver haalt...
Seamaster
What time is it?

   

(Lekker lang verhaal geworden...zie maar of je alleen de plaatjes kijkt of er even voor gaat zitten )

Ik wilde al best een lange tijd een Rolex aan mijn bescheiden collectie horloges toevoegen. Pak m beet in 2010 speelde ik al met die gedachte en toen al had ik mijn zinnen gezet op een Seadweller...Jammer alleen dat die toen niet meer gemaakt werden (pas in 2014 weer) én ik andere uitgaven had die voorrang hadden op frivole 4-cijferige aanschaffen zoals horloges.

Maar het begon anderhalf jaar geleden tóch weer te kriebelen. En als het jeukt..moet je krabben. Zeker de SD4000 met zijn verbeterde bracelet en keramische bezel sprak mij het meeste aan.

Dus eens gekeken wat er mogelijk was. En me verbaasd over dingen die in de Rolex wereld blijkbaar heel gewoon zijn, zoals méér betalen dan de MRSP, lege vitrines bij diverse AD's , wachtlijsten waar je niet eens aan wordt toegevoegd omdat ie 'vol' is.
Met de komst van de jubileum editie van de Seadweller, de SD43 werd het allemaal nog wat erger. Dié wil ik wel...maar als je geen AD in je familie hebt gaat dat in NL niet gebeuren, of je moet bereid zijn om € 1500 méér te betalen voor een exemplaar dat eerst (kort) van iemand anders geweest is. Doen we misschien in de toekomst nog wel eens, maar voor mijn eerste Rolex wil ik gewoon een nieuwe...

In de Meivakantie lekker naar Italië geweest en op Schiphol nog even bij de Gassan gekeken, maar die had naast de diverse DJ's alleen een Milgauss staan (ook mooi!) en de Yachtmaster I...Ik was al niet meer verbaasd.
Een prachtige tijd gehad op Sicilië en op de laatste dag naar het wonderschone Taormina geweest. In de duurste winkelstraat daar kun je op allerlei manieren van je geld af bij de dure modehuizen, tassenwinkels en een hele rij dure juweliers. Bij één zaak (een AD) viel mijn oog op een No Date Sub en een DSSD die in de vitrine stonden. Staal? In de etalage? Dus maar even voorbij de gewapende bewaker gelopen en binnen gekeken. Omdat ik verder niets zag staan even de verkoopster aangesproken... Of ze misschien ook de nieuwe rode Seadweller hadden. Er verscheen een glimlach op haar gezicht, ze draaide zich om en grabbelde even in een grote kartonnen doos die ze net aan het uitpakken was en haalde een transparant doosje te voorschijn en vroeg: "Bedoel je deze?"
En ja hoor, ze hadden nét een zending binnen gehad van Rolex met daarin een stuk of 20 uurwerken waaronder ook één SD43. Ik moest even slikken, ik had dit horloge alleen nog maar op plaatjes gezien en nu lag ie ineens voor me. Natuurlijk mocht ik hem even passen, en het leek wel of ie voor mij gemaakt was. de 43mm kast paste prima op mijn pols en het voelde gelijk goed.
Of ie ook te koop was en hoeveel dat dan zou gaan kosten? Ze moest de nieuwe voorraad nog in het kassasysteem zetten, en daarna zou ik het horloge de volgende dag kunnen kopen voor de stickerprijs. Voor dit model hadden ze geen wachtlijst, eigenlijk alleen voor de Hulk. Hmmm, interessant, maar ook wat onhandig omdat ik die (zater-)dag terug vloog naar Nederland. En ik moest ook nog even fondsen heen en weer schuiven en dat was best lastig op vrijdagmiddag. Dus moest ik realistisch blijven en van een halsoverkop-aanschaf na een omrit op zaterdagochtend af zien. Dus vrijdagavond nog even langsgelopen om te melden dat dat hem niet ging worden...Maar doe me wel graag even een visitekaartje en "verschepen jullie ook wel eens horloges?".... "Ja hoor, dat komt voor."

Weer terug in Nederland een en ander nog even op me in laten werken en toen besefte ik me dat dit horloge blijkbaar voorbestemd was....het toeval was té groot om te negeren. Er begon een flinke email correspondentie met een medewerkster van de AD om naar de mogelijkheden en prijzen te vragen. Ik kreeg alle medewerking en geen vraag was te gek. Op het verzoek om een fotootje van het horloge kreeg ik netjes een aantal foto's van alles wat er zou worden gaan verzonden.Het verschepen zou een lieve duit kosten, maar dan werd het horloge ook volledig verzekerd verscheept met extra beveiligd waardetransport (je weetz: in gepantserde wagen, direct naar laadruimte van vliegtuig, direct de vliegtuigkluis in, etc)... Omdat ik het verzenden van dergelijke dure zaken 'een beetje spannend' vind was ik wel blij met deze extra veilige methode..... en dan beknibbel je daar niet op.

Geld over gemaakt naar Italie en dan maar wachten en hopen dat het goed komt. (uiteraard wel een aantal keren gedacht aan allerlei horrorscenario's, brrrr ). Ook contact met de Nederlandse vertegenwoordiging van het waardetransport en ook daar alle medewerking gekregen. Na wat kleine onduidelijkheden (week) werd het horloge alsnog opgepikt in Taormina en binnen een etmaal naar Nederland gevlogen.


[bericht gewijzigd door Seamaster op dinsdag 19 juni 2018 00:49]

_____
Attachment: rolex1.jpg
Seamaster
What time is it?

   

De verzendkosten vielen iets lager uit dan begroot en omdat ik in de buurt woonde ben ik, op afspraak, langsgegaan bij een verder anoniem pakhuis (groot) in het Westelijk Havengebied in Amsterdam om het pakketje op te halen. "Loop maar even mee. Iets te drinken?" In een aparte kamer kreeg ik de gelegenheid om de zending te inspecteren, blijkbaar iets wat ze vaker doen. In de hermetisch afgesloten verpakking die na het nodige priegelen toch open te krijgen was zat inderdaad alles wat beloofd was. Ook het serienummer correspondeerde netjes met de eerder ontvangen foto's. Mooi zo.

Weer thuis alles eens rustig uitgepakt en het horloge voor de eerste keer met zo'n 25 omwentelingen van de kroon van energie voorzien. Alles aan dit horloge is perfect afgewerkt. Het opwinden van het uurwerk, het verzetten van de datum en het instellen van de juiste tijd, alles gaat boterzacht/soepel.

Omdat dit horloge zijn dagen niet gaat slijten in een kluis heb ik voorzichtig alle stickers verwijderd, dat zijn er nog best heel veel. Met alle schakels én de diver extension is de band iets te lang voor mijn pols, maar gelukkig zitten de heren van Wesselink & Vreeker niet ver bij mij vandaan en ik heb daar de diver extension vakkundig laten verwijderen.

En nu ga ik eens een tijdje van deze nieuwe aanwinst genieten.

_____
Attachment: rolex3.jpg
Hans Wilsdorf
aftermarket=replica

   

Leuk stuk.. gefeliciteerd met je prachtige aanwinst. Veel dingen zo herkenbaar!😂_____
aftermarket=replica
Marielle

   

Mooi verhaal, leuk om te lezen

Veel plezier met je prachtige aanwinst_____
Een vriend is wie tijdens je leven zegt wat anderen na je dood vertellen
Dimoud
Daytona rules

   

Mooi verhaal en veel plezier met je eerste Rolex (en dat er nog vele mogen volgen)...._____
Tasty Daytona...
Jan Klaas
JK WATCHSTORE

    gr JKDeeptona

   

Goed verhaal en ditto klok! Van harte._____
Choose, with no regret!
Cyclops

   

Heel uitgebreid verhaal! Forum is weer een leuk verhaal rijker! Bedankt voor je moeite dit met ons te delen!_____
Enjoyed the green (LV) for long time now it is time for the Red (SD)
Bull

   

Topperrrr_____
Rolext
Ted

   

Mooie vangst, met goed verhaal. Geniet ervan!_____
Peter
il Puffo

   

Nogmaals gefeliciteerd, enjoy_____
6,4 ft=1,95m
De dingen simpel houden is vrij moeilijk, de dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel

Batman

   

Mooi verhaal, ik zou niet kunnen slapen tijdens de dagen dat de SD43 onderweg is.
Gefeliciteerd, de klok is de slapeloze uren meer dan waard_____
Never sell your steel Daytona
Dave1250

   

Ontzettend leuk verhaal!! van harte met de dweller!! blijft een topklok.

ps, de milgauss die je op Schiphol zag liggen ligt nu bij mij thuis_____
Chung888

   

Mooie aanwinst. Heel veel plezier met je horloge. Leuk verhaal om te lezen._____
D-FCU
Local-Time.nl

   

Van harteSeamaster
What time is it?

   

Quote:
Op vrijdag 22 juni 2018 09:36 schreef Dave1250 het volgende:
Ontzettend leuk verhaal!! van harte met de dweller!! blijft een topklok.

ps, de milgauss die je op Schiphol zag liggen ligt nu bij mij thuisDankjewel, deze seadweller is behoorlijk dikker, zwaarder en kloeker dan mijn vorige daily wearer (de Seamaster 2254.50), maar door de perfecte verhoudingen van de kast en de bracelet heb ik nauwelijks door dat de SD43 forser is.

Fijn om te horen dat die Milgauss goed terecht is gekomen...
[bericht gewijzigd door Seamaster op zondag 24 juni 2018 20:00]

_____
Attachment: rollie7.jpg
Dennis Kant

   

Prachtig om dit te lezen. Moet heerlijk geweest zijn om de verkoopster in de AD te hebben zien glimlachen op je vraag. Draag hem in goede gezondheid!_____
von F

   

Prachtige horloge en een mooi verhaal, geniet er van!_____
petrolex

   

Mooie klok en dito verhaal_____
16600
16610
16610LV
16613 Blauw
116600
116610LV
116710BLNR
116718LN Groen
79220R Black Bay
z3

   

Proficiat met deze prachtige krachtpatser! Overigens een prachtig verhaal en wat een geluk van er zo eentje zomaar te kunnen bemachtigen. Voor hen die er eentje willen bemachtigen en geen onrealistische meerprijs willen neerdokken zijn er jammer lange wachtlijsten._____
Dave1250

   

mooi verhaal, geniet van je mooie klok!!!_____
Seamaster
What time is it?

   

Quote:
Op woensdag 18 juli 2018 12:31 schreef z3 het volgende:
Proficiat met deze prachtige krachtpatser! Overigens een prachtig verhaal en wat een geluk van er zo eentje zomaar te kunnen bemachtigen. Voor hen die er eentje willen bemachtigen en geen onrealistische meerprijs willen neerdokken zijn er jammer lange wachtlijsten.


Dankjewel, ik zie dat jij inmiddels ook een MK2 van deze geweldige Seadweller heb weten op te snorren. Wel typisch dat we er blijkbaar wel in slagen om horloges in Zuid Europa op de kop te tikken bij AD's terwijl ik hier in Nederland tot voor kort echt geen enkele kans maakte op een SS Rolex van enig soort._____
xelor63

   

Leuk verhaal, mooie klok👍

XELOR_____


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2019 RolexForum  hosted by Cyberserver