Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Nieuwe Aanwinsten / Wat je van ver haalt...
Seamaster
What time is it?

   

(Lekker lang verhaal geworden...zie maar of je alleen de plaatjes kijkt of er even voor gaat zitten )

Ik wilde al best een lange tijd een Rolex aan mijn bescheiden collectie horloges toevoegen. Pak m beet in 2010 speelde ik al met die gedachte en toen al had ik mijn zinnen gezet op een Seadweller...Jammer alleen dat die toen niet meer gemaakt werden (pas in 2014 weer) én ik andere uitgaven had die voorrang hadden op frivole 4-cijferige aanschaffen zoals horloges.

Maar het begon anderhalf jaar geleden tóch weer te kriebelen. En als het jeukt..moet je krabben. Zeker de SD4000 met zijn verbeterde bracelet en keramische bezel sprak mij het meeste aan.

Dus eens gekeken wat er mogelijk was. En me verbaasd over dingen die in de Rolex wereld blijkbaar heel gewoon zijn, zoals méér betalen dan de MRSP, lege vitrines bij diverse AD's , wachtlijsten waar je niet eens aan wordt toegevoegd omdat ie 'vol' is.
Met de komst van de jubileum editie van de Seadweller, de SD43 werd het allemaal nog wat erger. Dié wil ik wel...maar als je geen AD in je familie hebt gaat dat in NL niet gebeuren, of je moet bereid zijn om € 1500 méér te betalen voor een exemplaar dat eerst (kort) van iemand anders geweest is. Doen we misschien in de toekomst nog wel eens, maar voor mijn eerste Rolex wil ik gewoon een nieuwe...

In de Meivakantie lekker naar Italië geweest en op Schiphol nog even bij de Gassan gekeken, maar die had naast de diverse DJ's alleen een Milgauss staan (ook mooi!) en de Yachtmaster I...Ik was al niet meer verbaasd.
Een prachtige tijd gehad op Sicilië en op de laatste dag naar het wonderschone Taormina geweest. In de duurste winkelstraat daar kun je op allerlei manieren van je geld af bij de dure modehuizen, tassenwinkels en een hele rij dure juweliers. Bij één zaak (een AD) viel mijn oog op een No Date Sub en een DSSD die in de vitrine stonden. Staal? In de etalage? Dus maar even voorbij de gewapende bewaker gelopen en binnen gekeken. Omdat ik verder niets zag staan even de verkoopster aangesproken... Of ze misschien ook de nieuwe rode Seadweller hadden. Er verscheen een glimlach op haar gezicht, ze draaide zich om en grabbelde even in een grote kartonnen doos die ze net aan het uitpakken was en haalde een transparant doosje te voorschijn en vroeg: "Bedoel je deze?"
En ja hoor, ze hadden nét een zending binnen gehad van Rolex met daarin een stuk of 20 uurwerken waaronder ook één SD43. Ik moest even slikken, ik had dit horloge alleen nog maar op plaatjes gezien en nu lag ie ineens voor me. Natuurlijk mocht ik hem even passen, en het leek wel of ie voor mij gemaakt was. de 43mm kast paste prima op mijn pols en het voelde gelijk goed.
Of ie ook te koop was en hoeveel dat dan zou gaan kosten? Ze moest de nieuwe voorraad nog in het kassasysteem zetten, en daarna zou ik het horloge de volgende dag kunnen kopen voor de stickerprijs. Voor dit model hadden ze geen wachtlijst, eigenlijk alleen voor de Hulk. Hmmm, interessant, maar ook wat onhandig omdat ik die (zater-)dag terug vloog naar Nederland. En ik moest ook nog even fondsen heen en weer schuiven en dat was best lastig op vrijdagmiddag. Dus moest ik realistisch blijven en van een halsoverkop-aanschaf na een omrit op zaterdagochtend af zien. Dus vrijdagavond nog even langsgelopen om te melden dat dat hem niet ging worden...Maar doe me wel graag even een visitekaartje en "verschepen jullie ook wel eens horloges?".... "Ja hoor, dat komt voor."

Weer terug in Nederland een en ander nog even op me in laten werken en toen besefte ik me dat dit horloge blijkbaar voorbestemd was....het toeval was té groot om te negeren. Er begon een flinke email correspondentie met een medewerkster van de AD om naar de mogelijkheden en prijzen te vragen. Ik kreeg alle medewerking en geen vraag was te gek. Op het verzoek om een fotootje van het horloge kreeg ik netjes een aantal foto's van alles wat er zou worden gaan verzonden.



Het verschepen zou een lieve duit kosten, maar dan werd het horloge ook volledig verzekerd verscheept met extra beveiligd waardetransport (je weetz: in gepantserde wagen, direct naar laadruimte van vliegtuig, direct de vliegtuigkluis in, etc)... Omdat ik het verzenden van dergelijke dure zaken 'een beetje spannend' vind was ik wel blij met deze extra veilige methode..... en dan beknibbel je daar niet op.

Geld over gemaakt naar Italie en dan maar wachten en hopen dat het goed komt. (uiteraard wel een aantal keren gedacht aan allerlei horrorscenario's, brrrr ). Ook contact met de Nederlandse vertegenwoordiging van het waardetransport en ook daar alle medewerking gekregen. Na wat kleine onduidelijkheden (week) werd het horloge alsnog opgepikt in Taormina en binnen een etmaal naar Nederland gevlogen.


[bericht gewijzigd door Seamaster op dinsdag 19 juni 2018 00:49]

_____
Attachment: rolex1.jpg



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver