Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Wat een vraag!
Weel240
Beauty is in the eye of the beholder

   

Op het Horloge Forum voor horlogeliefhebbers werd recent een topic geplaatst met de stelling “Rolex is het beste horlogemerk ooit!”. Deze topic leidde in krap 4 dagen tot ruim 400 reacties, zowel in rationele als emotionele zin en met sommige reacties waarvan de Engelsen beleefdheidshalve zouden zeggen; “hmm, interesting”. In hoeverre de betreffende forumleden zelf een Rolex bezitten was niet altijd duidelijk, maar zo’n topic over het merk Rolex maakt heel veel reacties en emotie los.

Ondanks de opengetrapte open deuren zette al die reacties me toch aan het denken. Heb ik mijn twee GMT’s (1997 GMT1 en 2018 BLNR) gekocht omdat Rolex het beste horlogemerk ooit is? Eigenlijk nooit zo vanuit die invalshoek bij stil gestaan. Ik heb ze gekocht als afsluiting van twee markante periodes in mijn leven en omdat ik de Rolex GMT één van de mooiste horloges vind die je kunt kopen (al bleek dat laatste nog niet zo eenvoudig te zijn, maar dat terzijde).

Of Rolex ook het beste horlogemerk ooit is, blijft een discussie waar je nooit helemaal uit zult komen. Voor mij en ik neem aan de meeste leden van dit forum zal het antwoord ja zijn. Omdat ik ook gek ben van auto’s vergelijk ik in discussies met vrienden mijn Rolex GMT wel eens met iconen zoals de Porsche 911 of de Landrover Defender, respectievelijk de beste sportwagen en beste terreinwagen ooit.

Door de uitgekiende beeldvorming rond deze iconen ligt het antwoord in de perceptie en niet zo zeer in bijvoorbeeld functionaliteit. De vraag of Rolex de beste horloges maakt weet ik niet, net zo min of een Defender ook de beste auto voor het terrein is. Vanuit mijn eigen (Noord-Afrika) werkervaring kan ik alleen maar antwoorden met “weet ik niet zo zeker”. Maakt dat de Defender voor mij minder de beste terreinwagen ooit? Zeker niet, qua model, uitstraling en geschiedenis is de beeldvorming ongeëvenaard.

Het zelfde geldt nog veel meer voor de perceptie en beeldvorming rond het merk Rolex en daarin is Rolex al heel lang uitermate succesvol. Het zijn met name deze aspecten, die onbewust van grote invloed geweest moeten zijn op mijn keuze voor Rolex. Knap gedaan van ze. Ik ben er desondanks nog steeds zeer tevreden over en hoop dat jullie me deze ‘wat een vraag! c.q. opengetrapte open deur’ niet al te kwalijk zullen nemen. Ik vond het in ieder geval leuk om deze ervaring te delen op het Rolex forum en ben stiekem een beetje nieuwsgierig of andere forumleden in hun keuze voor Rolex dit ook zo ervaren hebben



_____



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver