Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Rolex Vintage / Fake vintage Daytona veiling Monaco
 
Ryan5446

   

Het negatief doen over vintage (en mijn "jank" opmerking daarover) is niet bedoeld tegen een specifiek persoon. De anti-vintage opmerkingen worden al 10+ jaar regelmatig over de rolexforum "schutting" gegooid. Dus het was algemeen bedoelt dat dat soort opmerkingen zo nutteloos zijn.

Dat ik een interesse heb in Vintage Rolex wil niet zeggen dat ik alles weet. Verre van dat. Maar wat ik wil zeggen is dat als je dingen wilt weten dat er heel veel goede mensen (incl handelaren) zijn die je met alle liefde dingen uitleggen. UIteraard zul je ook die meningen altijd moeten wegen om je eigen mening te vormen. Het is niet zo dat mensen die zich voordoen als experts door veel op Social Media te posten of veel in de publiciteit zijn ook de wijsheid in pacht hebben. We hebben hier in het verleden ook ex-forumsponsors gehad die foute/fake vintage horloges adverteerden. Ik denk niet dat het met opzet ging, maar soms zul je gewoon net iets meer tijd moeten besteden aan een vintage horloge.

Bij vintage gaat het altijd om de nuances. Er is niks mis met een Rolex Submariner Big Crown met een service wijzerplaat uit 1959. Het is wat het is en het scheelt 200K met eentje met een originele gilt wijzerplaat. Dat is het mooie aan vintage. Iedereen doet het met zijn eigen budget op zijn eigen tempo. Ik ben zelf ook altijd geholpen bij het uitzoeken van vintage horloges, en soms nog steeds. Sommige dingen zijn logisch te verklaren (boerenverstand) en sommige dingen wat minder. Soms kun je met een horloge service van Rolex veel te weten komen.

Zoals ik al eerder zei, bij goederen van waarde zijn er altijd mensen die proberen de maximale prijs eruit te halen. Maar ik vind dat iemand ook altijd nog zelf verantwoordelijk is voor het geld dat ze uitgeven. Of dat nou 500 of 500K is. Wat betreft de daytona uit het eerste bericht, iedere serieus geintereseerde koper had vastgesteld dat er iets niet klopte en het horloge links laten liggen. Het gebeurd helaas soms ook bij andere veilinghuizen. Soms zie je bij de grote veilinghuizen ook wel eens horloges voor relatief weinig geld verkocht worden. Dan weet je eigenlijk al genoeg. Dus gewoon altijd VOORAF alles nakijken en uitzoeken. Ook als je begint met een vintage speedmaster, 5513 sub of 1675 gmt.

Dat was mijn spreekbeurt


Quote:
Op donderdag 25 juli 2019 17:43 schreef _Gerard_ het volgende:
[...]

op dit uiterst belanghebbende 15 koppen tellende forum



Maak geen ruzie met Peter !!! Die is nog een stuk groter dan ik



_____
 Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver