Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Nieuw Binnengekomen / Zenith el Primero 36'000Vph
Weel240
Beauty is in the eye of the beholder

   

_____
Weel240
Beauty is in the eye of the beholder

   

Een lang gekoesterde wens van jaren geleden voor een chronograph met een automatisch uurwerk is (eindelijk) ingevuld.

Het verhaal begint in de jaren tachtig, toen kon ik een Tudor Prince Date Chrono kopen voor omgerekend ca. € 800,-. Niet gedaan, was best veel geld in die tijd. Recentelijk werd er een soortgelijke Tudor aangeboden, een schitterend exemplaar met een sunburst blauwe plaat, mooi horloge maar er was geen klik van "die wil ik". De overweldiged bekende Rolex Daytona stond lange tijd op nr. één op mijn lijst, maar is afgevallen om twee redenen, geen datum aanduiding en een lijstprijs dik boven € 10.000,- bij de leveringsonmachtige AD of het alternatief met het dubbele in de grijze handel. Exit Daytona. Ik had mijn oog al eens laten vallen op een IWC Le Petit Prince en een Zenith El Primero met een zilveren wijzerplaat en driekleur sub dails. Beide ook machtig mooie horloges. In ieder geval wilde ik een nieuwe chronograph en het liefst gekocht bij een dealer bij mij in de buurt.

Zo gezegd zo gedaan en op een dinsdagochtend naar Schaap en Citroen in Haarlem gegaan. Mijn wens kenbaar gemaakt aan een bijzonder vriendelijke dame van de verkoop, ze moest me helaas teleurstellen. In Haarlem geen Zenith of IWC, maar ze kon de horloges wel beschikbaar krijgen vanuit het filiaal op de PC Hooftstraat. Ze hadden wel Breitling, alleen was ik daar niet zo gek op, veel te druk. Daar was ze het mee eens, maar de nieuwe lijn bij Breitling met de Premier 01 Chrongraph was wel wat anders. En inderdaad met de Panda wijzerplaat een heel fraai horloge met zoiets van "die wil ik wel". Was een leuk bezoek aan S&C in Haarlem.

De week erop naar S&C in de PC Hooftstraat gereden en ook daar een hele plezierige ontvangst, zowel in de aparte IWC shop als in de S&C winkel zelf. s' Ochtends is er nog weinig reuring en tijd voor gesprekken over horloges met horloge liefhebbers. Alle modellen die ik wilde zien om mijn pols gehad en dan rest het dilemma van welke van de vier gaat het worden. Nog een paar dagen lopen dubben en toen de keuze gemaakt. Ik ben er ontzettend blij mee en uiteindelijk in Haarlem de aankoopkeuze naar volle tevredenheid afgerond. Tot nog toe was ik er alleen maar geweest met de bekende vraag die ze zo ongeveer iedere dag een paar keer moeten beantwoorden met "helaas, geen mogelijkheden". Het kan gelukkig ook anders, het was een leuke ervaring om bij Schaap & Citroen met enthousiaste horlogeliefhebbers [m/v] zaken te doen.
[bericht gewijzigd door Weel240 op donderdag 28 november 2019 09:03]

_____
Bobbe

   

Gefeliciteerd. Zenith is top!! Vliegt wat onder de radar.
Erg blij met mijn EP 38 mm

_____
rolexrookie

   

Gaaf! Echt heel erg mooi en weer eens iets anders dan anders._____
Jan Klaas JK Watchstore

    

Prachtige klok, van harte
gr JKPeter

   

Mooi verhaal! Gefeliciteerd_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
Alexander

   

Gefeliciteerd! Vind ik van de 4 getoonde modellen persoonlijk ook de mooiste_____  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver