Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Gevolgen Coronacrisis voor prijzen
 
Njm

   

Met de corona crisis en vrijwel onvermijdelijke recessie in het vooruitzicht, ben ik erg benieuwd wat het effect zal zijn op de prijzen (niet ‘list’ uiteraard) voor rolex modellen. Als ik mij niet vergis had de vorige crisis een flink dempend effect op de opwaartse trend. Voorspellen is altijd lastig, vooral als het de toekomst betreft, maar ben erg benieuwd naar de meningen!

Aan de ene kant hebben kapitaalkrachtige personen nu al een flinke veer gelaten op de aandelenmarkt, met waarschijnlijk meer ellende in het vooruitzicht en een nieuwe eurocrisis (op termijn) acht ik zeer waarschijnlijk. Dat betekent minder geld voor luxe producten en zeker in Azië zal de verkoop van Rolex teruglopen. Prijsdaling is dan zeer waarschijnlijk

Aan de andere kant blijken met name stalen Rolex sportmodellen door de jaren heen een prima investering; zeker als het model eenmaal uit productie is, is waardestijging een gegeven. Het zou goed kunnen dat oplettende beleggers geld weghalen uit aandelen en een alternatief zien in exclusieve horloges en zo de prijs opdrijven.

Of blijft alles min of meer zoals het was...?_____
_Gerard_

   

Een maat van me is daytrader en heeft in de afgelopen weken nog nooit zoveel verdiend. Er wordt ook geld verdiend als de markt daalt.

Niemand heeft een glazen bol, ook ik niet. Maar als deze onzin maar lang genoeg doorettert stort vanzelf Deutsche Bank in elkaar en dan hebben we echt de poppen aan het dansen.

Lees de boeken van Arno Wellens maar eens. En check Cafe Weltschmertz op YT. Interessant onderwerp.
_____
There are only 10 types of people: those who understand binary, and those who don't.
Peter

   

Quote:
Op zaterdag 14 maart 2020 08:48 schreef Njm het volgende:
Met de corona crisis en vrijwel onvermijdelijke recessie in het vooruitzicht,
Of blijft alles min of meer zoals het was...?


Hoewel de signalen op rood staan voor de economische cijfers verwacht ik niet dat Corona invloed gaat hebben op de Rolexprijzen. Hooguit een stagnatie zoals je zegt, een daling zie ik niet gebeuren. Zal ook een beetje afhangen van "hoelang" Covid-19 over de wereld blijft gaan.
De geluiden uit China zijn gelukkig positief Europa "ijlt" een paar weken na_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
Fred

   

Hi Peet.
We gaan duimen , iig een fijn weekend voor idereen indien mogelijk_____
Roderick

   

de prijzen zullen niet dalen, eerder stagneren of zelfs stijgen!
Vergeet niet dat de mensen veel grote luxe aankopen doen juist hun geld verdienen in tijden van crisis!!
de handelaren weten dit allemaal ook (ik weet bijna zeker dat bijna alle handelaren hier het meest hebben verdiend in tijden van crisis )_____
Tijd is kostbaar
Fred

   

Ziet er voorlopig somber uit......
We gaan t snel zien....................._____
D-FCU
Local-Time.nl

   

Ik heb meer te doen met de ondernemers die nu echt in de problemen komen.
Kennis van mij heeft een aantal foodtrucks met verse friet ed....die had tot september heerlijk volle agenda met opdrachten. Zn vrouw dr baan opgezegd om bij hem in de zaak te komen.....95% van de opdrachten geannuleerd nu.
Die valt om....en zo zijn er heeeeeel veel.Rolex1982

   

Inderdaad Danny, kleine ondernemers krijgen nu harde klappen. Rutte belooft maatregelen maar ben benieuwd hoe. Heb zelf een bedrijfje met 12 man. Kan een paar maanden wel uitzingen maar ben bang voor de nasleep van dit alles. Mijn bedrijf kost elke maand wel 65k. Dit houd ik geen half jaar vol zo._____
Andre King
the butcher

   

Quote:
Op zaterdag 14 maart 2020 18:00 schreef D-FCU het volgende:
Ik heb meer te doen met de ondernemers die nu echt in de problemen komen.
Kennis van mij heeft een aantal foodtrucks met verse friet ed....die had tot september heerlijk volle agenda met opdrachten. Zn vrouw dr baan opgezegd om bij hem in de zaak te komen.....95% van de opdrachten geannuleerd nu.
Die valt om....en zo zijn er heeeeeel veel.


Het is een hele rare periode momenteel,
Ik verhuur wat eigen woningen in Amsterdam maar waar eerst 40 man kwamen kijken om de woning te bezichtigen komen er nu maar 3 ,
Het is te hopen dat het virus snel onder controle komt en de paniek verdwijnt,
Voorlopig goed letten op de mensen om je heen en helpen waar nodig,

En vergeet niet je dierbaren te vertellen wat je voor ze voelt ......_____
D-FCU
Local-Time.nl

   

Quote:
Op zaterdag 14 maart 2020 19:03 schreef Rolex1982 het volgende:
Inderdaad Danny, kleine ondernemers krijgen nu harde klappen. Rutte belooft maatregelen maar ben benieuwd hoe. Heb zelf een bedrijfje met 12 man. Kan een paar maanden wel uitzingen maar ben bang voor de nasleep van dit alles. Mijn bedrijf kost elke maand wel 65k. Dit houd ik geen half jaar vol zo.


Succes en sterkte kerel. Ik duim voor jou (en ons allemaal eigenlijk)D-FCU
Local-Time.nl

   

Quote:
Op dinsdag 17 maart 2020 23:43 schreef Andre King het volgende:
[...]En vergeet niet je dierbaren te vertellen wat je voor ze voelt ......


pmAndre King
the butcher

   

Quote:
Op woensdag 18 maart 2020 12:07 schreef D-FCU het volgende:
[...]

pm


Thanks Danny, wij ook van jou......

_____
Rolex1982

   

Ik heb de eerste youtubers al gezien die het over paniekverkopen hebben om liquide middelen te krijgen en dat die de prijzen zullen laten dalen. Mensen die dit al merken of zien?_____
Deeptona

   

Dit gaat gebeuren. Dat heet economie namelijk. Vraag en aanbod. De vraag gaat nu mega dalen dus het komt weer in evenwicht met het aanbod en dus zal de prijs reageren.

Tijdens deze crisis zullen luxe aankopen (en dat zijn heel veel zaken) uitgesteld worden totdat men weer zekerheid heeft over de toekomstige inkomsten. Echter, die inkomsten zullen na een pandemie, en met name in de economische depressie die daar op volgt, voor heel veel mensen lager liggen dan ervoor.

Leuker kan ik het niet maken. Echter, misschien was het tijd voor deze sensibilisering. Denk eens aan de overspannen huizenmarkt bijvoorbeeld. Of de wegwerpmaatschappij waar wij in leven (en ik overigens net zo hard aan meedoe he).

Maar we zullen het zien, snel hoop ik...._____
Choose, with no regret!
Peter

   

Zal inderdaad een kwestie van vraag en aanbod zijn, zoals altijd

Ik zie echter nog geen koopjes langskomen, een Pepsi GMT voor list al helemaal niet
Ergo: de vraag is nog altijd hoger dan het aanbod_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
Njm

   

Het is nog erg vroeg, maar iets weten is beter dan niets weten en gaan kakelen over “dat heet economie” .....
Een collectie van 8 stalen exemplaren ingevoerd in Chrono24 laat tot dusver in maart +2% zien. Goud deed in deze periode +4%. Geen daling dus, maar t Zegt nog weinig, want de echte crisis moet nog komen. Evenwel goud lijkt nog steeds het toevluchtsoord bij uitstek._____
Fred

   

[quote]
Op dinsdag 24 maart 2020 18:22 schreef Peter het volgende:
Zal inderdaad een kwestie van vraag en aanbod zijn, zoals altijd

Ik zie echter nog geen koopjes langskomen, een Pepsi GMT voor list al helemaal niet
Ergo: de vraag is nog altijd hoger dan het aanbod


Denk dat je daar gelijk in heb ,kalmte en rust dat moet ons gaan helpen in deze nare tijd,met respect en liefde voor elkaar, blijf gezond
_____
colacoca
Immoservice.es

   

Met het sluiten bij rolex, dus meer schaarste van de vooral sportmodellen denk ik niet meteen een prijsdaling. Er zal minder vraag zijn maar ook minder aanbod. Vanwege onzekerheid gaan sommige verkopen maar andere dan weer net niet.
De modellen die pijlsnel de hoogte ingingen zullen momenteel die groei niet hebben totdat er minder gaan te koop komen...

Ik zit hier ondertussen bijna 2weken op lockdown (altea, Spanje) mogen enkel naar de dichtstbijzijnde supermarkt, een wandelingetje is al zeker niet toegestaan, alle hotels dicht etc. Bedrijven met veel lopende kosten gaan het idd zwaar hebben als dit lang duurt. Ik hoop dat we tegen einde mei er door gaan zijn en dat we terug kunnen opstarten met de verkoop en bouw van vastgoed._____
www.immoservice.es
Uw zonleverancier!

Audemars ROO panda
vintage5513

   

Spiegelgracht heeft zijn prijzen flink laten zakken. Mijn gok is dat zij niet de laatste zullen zijn._____
Deeptona

   

Precies dat dus. Ben benieuwd naar andere definities van Economie??

Prijzen op chrono zijn vraagprijzen. En natuurlijk bepalen de regels van de economie ook dat je moet kopen bij laagconjunctuur, dus dat zullen mensen met centjes ook gaan doen. Echter, die groep mensen met centjes wordt kleiner gezien de huidige ellende en doorlopende kosten en de groep mensen die centjes nodig hebben wordt groter. Now you do the math. :-)

Klopt Fred, laten we rustig blijven en duimen dat dit alles snel weer wegtrekt..._____
Choose, with no regret!
SUB73
Qua Patet Orbis

   

Quote:
Op dinsdag 24 maart 2020 18:22 schreef Peter het volgende:
Zal inderdaad een kwestie van vraag en aanbod zijn, zoals altijd

Ik zie echter nog geen koopjes langskomen, een Pepsi GMT voor list al helemaal niet
Ergo: de vraag is nog altijd hoger dan het aanbod


Moin iedereen, economie gaat stapsgewijs. Dus een Pepsi GMT, die ging? voor ongeveer 80% boven list (EUR 16.5K) Als die nu eens daalt naar EUR 14,5 K dan is dat nog steeds een dikke 55% boven list. Die listprijs is nog een aantal lichtjaren weg Peet ;-)

De pijn begint pas / moet nog komen bij de ondernemers, dus het zou mij verbazen als er geen correctie komt (hence, al aan de gang is). Er zijn al hier en daar lagere prijzen, en vraagprijzen blijven vraagprijzen .
Tot slot: Ipv vraag naar luxe goederen (ook auto's enzo) , spreek ik liever over vraaguitval, net als in mijn handel overigens (grondstoffen)

Blijf gezond iedereen!


[bericht gewijzigd door SUB73 op vrijdag 27 maart 2020 08:36]

_____
Life is short, don't lose time!
RF86
Sub

   

Gisteren bij AD geweest om naar eenhorloge te kijken die voor mij vrijblijvend besteld was. Ik wilde daar mijn Rolex Sub op inruilen. Ik kreeg tot mijn verbazing te horen dat ik een beetje pech had ivm het coronavirus. Ik hoorde dat als ik 3 weken eerder was geweest, er wel een 1 op 1 ruiling had kunnen plaats vinden. Ik zou nu moeten bijleggen. Een hoog bedrag (vind ik) om het horloge te bemachtigen en dat door corona. Tot een deal is het niet gekomen dus ik wacht het allemaal wel af..._____
bumper

   

inruilen bij een a.d ??? wist niet dat die ook inruilen._____
"opinions are like assholes,everybody has one""
D1985

   

Quote:
Op zondag 29 maart 2020 19:59 schreef RF86 het volgende:
Gisteren bij AD geweest om naar eenhorloge te kijken die voor mij vrijblijvend besteld was. Ik wilde daar mijn Rolex Sub op inruilen. Ik kreeg tot mijn verbazing te horen dat ik een beetje pech had ivm het coronavirus. Ik hoorde dat als ik 3 weken eerder was geweest, er wel een 1 op 1 ruiling had kunnen plaats vinden. Ik zou nu moeten bijleggen. Een hoog bedrag (vind ik) om het horloge te bemachtigen en dat door corona. Tot een deal is het niet gekomen dus ik wacht het allemaal wel af...


Mag ik vragen wat je besteld had?_____
SUB73
Qua Patet Orbis

   

Quote:
Op zondag 29 maart 2020 20:05 schreef bumper het volgende:
inruilen bij een a.d ??? wist niet dat die ook inruilen.


Zal Schaap wel zijn met zijn pre-owned & vintage horloges?

https://preowned.schaapcitroen.nl/nl/pre-owned-vintage/_____
Life is short, don't lose time!
Bon Temp
lijkt wel echt he ? :)

   

Tsjah…
Ik kon een seadweller bij s c kopen en mijn complete set 2018 s c sub inruilen voor 7000 euroIk heb mijn sub maar gehouden_____
SUB73
Qua Patet Orbis

   

Quote:
Op maandag 30 maart 2020 13:35 schreef Bon Temp het volgende:
Tsjah…
Ik kon een seadweller bij s c kopen en mijn complete set 2018 s c sub inruilen voor 7000 euroIk heb mijn sub maar gehouden


Het is in een aantal weken van een "sellers market" naar een "buyers market" geworden. En alleen de behoorlijk schaarse modellen nieuw, Daytona / Pepsi, Batman & Hulk zie ik nog voor ruim boven list blijven (25-50% schat ik zo). Al het overige: Subs vooral, gewoon terug naar list. (Mark my words)_____
Life is short, don't lose time!
_Gerard_

   

Quote:
Op maandag 30 maart 2020 22:44 schreef SUB73 het volgende:
[...]

Het is in een aantal weken van een "sellers market" naar een "buyers market" geworden. En alleen de behoorlijk schaarse modellen nieuw, Daytona / Pepsi, Batman & Hulk zie ik nog voor ruim boven list blijven (25-50% schat ik zo). Al het overige: Subs vooral, gewoon terug naar list. (Mark my words)


Ik ga het gruwelijk met je eens zijn. Dat hele coronagedoe gaat een diepe wereldwijde recessie opleveren. Daarbij verbleekt de bankencrisis van 2008. Ik verwacht dat er een einde zal komen aan de gigantische systeemfout waarin de banken zich bevinden. Achteloos triljarden fiatgeld in een pervers systeem pompen werkt nu eenmaal niet._____
There are only 10 types of people: those who understand binary, and those who don't.
HJ1979

   

Denk dat het nog wel even duurt voordat alle wachtlijsten zijn opgedroogd en de grijze markt zijn toegevoegde waarde/functie verliest. Denk wel dat aantal winkels weer wachtlijsten zullen openen en de prijzen op de grijze markt verder zullen dalen. Zie nu al subs van 1-5 jaar oud onder 10k. Goed nieuws voor iedereen die hard aan sparen is en het zich nog kan veroorloven._____
Groeten, Hendrik-Jan
Peter

   

Quote:
Op zondag 12 april 2020 17:49 schreef HJ1979 het volgende:
Goed nieuws voor iedereen die hard aan sparen is en het zich nog kan veroorloven.


_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
 Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2020 RolexForum  hosted by Cyberserver