Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Interviews / Interview met Wrist Icons
Marielle

   

Om de mensen "achter de banners" in de schijnwerpers te plaatsen en onze bezoekers een kijkje bij hen in de keuken te geven, interviewen we onze adverteerders! Een tweewekelijks terugkerend item, met uiteraard telkens een andere adverteerder in de hoofdrol!
Deze keer stellen wij u graag voor aan Wouter van Wrist Icons

 • Vertel eens iets over jezelf?
  "Mijn naam is Wouter van Wijk, 42 jaar, gehuwd en ik heb 2 dochters. Horlogegek!"
 • Hoe is je interesse voor horloges ontstaan en weet je nog wat je eerste horloge was?
  Als kind was ik altijd al gefascineerd door het horloge van mijn vader, een Rolex Datejust. Mijn eerste eigen horloge was een Timex Idefix (van Asterix & Obelix) uit Amerika. Op mijn 16e kocht ik van mijn spaargeld mijn eerste automaat, een Oris Big Crown Pointer Date. Het geld had ik verdiend met pizza's bezorgen. Deze heb ik gekocht op vakantie in Lugano Zwitserland en is nog steeds in mijn bezit."
 • Wie heeft je besmet met het Rolex virus? Wie heeft je interesse voor horloges aangewakkerd?
  "Dat is toch echt m'n Pa! Hij heeft een Rolex 1600 Datejust met een grijze pie-pan sigma wijzerplaat en smooth bezel."


 • Hoe lang zit je al in de horloges? En wat heb je hiervóór gedaan?
  "Ik ben bedrijfskundig afgestudeerd. Jaren heb ik gewerkt in diverse bedrijven van drank, tijdschriften tot bol.com en boeken. Vanaf m'n 40ste besloot ik mijn droom waar te maken en ben ik WRIST ICONS begonnen."
 • Waar heb je je kennis over horloges vergaard?
  "Als tiener kocht ik al horlogejaarboeken in Italië. De laatste jaren voornamelijk via fora, sites, boeken, veilingcatalogi, veilingen, beurzen, gesprekken met verzamelaars en dealers in binnen- en buitenland.
  Maar vooral door te kopen en verkopen (horloges door je handen laten gaan) en alle research die daarbij komt kijken."


 • Wat maakt het merk Rolex voor jou fascinerend? Wat is er zo bijzonder aan Rolex?
  "De historie, de kwaliteit en het feit dat Rolex tijdloos is. De meeste toolwatch modellen bestaan al meer dan 50 jaar en zijn in de huidige vorm nog herleidbaar naar de oorspronkelijke modellen. Vanuit mijn bedrijfskundige achtergrond waardeer ik vooral de consistente marketingstrategie van Rolex! Die is gewoonweg briljant. Kijk bijvoorbeeld eens naar de oude campagnes om o.a. de tool watches aan te prijzen, zoals "If you were...climbing/racing/diving/sailing." 'You'd wear a Rolex' advertenties uit de jaren 60 en 70."
 • Hoe ziet je week er uit? Wat is ongeveer je dagindeling?
  "Horloges zoeken waar ook ter wereld, contact met klanten, fotograaf, horlogemakers, fotosessies, beschrijvingen maken, veilingen, in de weekenden beurzen bezoeken, administratie en ik steek veel tijd in social media. Eigenlijk teveel voor een one-man show. Ik zoek nog een stagiair, hint-hint."


 • Hoe zou je jezelf in een paar woorden omschrijven?
  "Stijlbewust, eigenzinnig, koppig, zorgzame vader, passievol."
 • Als je een horloge zou zijn, welke is dat dan en waarom?
  "Ik denk een 1675 Rootbeer, niet altijd door iedereen geliefd, maar heel verfijnd met een matte wijzerplaat met nipple uurmarkeringen. Lekker goed fout in two-tone. Echt een stijlvol Marmite horloge! Love it or hate it."
 • Als je een horloge zou mogen verkopen aan je grote idool, wie zou dat dan zijn en welk horloge zou je hem/haar willen verkopen?
  "Ik heb geen idool. Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit. Ik vind het eigenlijk het leukste om een horloge te verkopen aan een first time buyer. Iemand die zijn eerste zuur verdiende centjes besteed aan zijn of haar droomhorloge. Aan de andere kant vind ik het ook zeer leuk om met verzamelaars te discussiëren over de details van hun volgende aankopen. Vooral het advies geven vind ik heel leuk omdat je daar waarde kan toevoegen."


 • Wat zijn je hobby's?
  "(Vintage) Racefietsen, koken, kunst en design, vakantie, leuke dingen doen met de kids." • Is je familie ook liefhebber van horloges of begrijpen ze er niets van?
  "Ja, mijn vader en mijn broer. Ieder beleeft de hobby op z'n eigen niveau."


 • Als je zelf een horloge zou mogen ontwerpen, hoe zou deze er dan uit komen te zien? Dag? Datum? Chrono?
  "Als we Rolex kiezen zou ik het heel leuk vinden om een evolutie te ontwerpen van de kalender chronograaf, de Dato-Compax. Dit was toentertijd samen met de split second chronograaf het meest gecompliceerde Rolex horloge ooit. Het werd gedragen door een sportman, de olympische skiër Jean Claude Killy. Het lijkt mij mooi om daar een perpetual calender oyster chronograph (ook oyster perpetual...doordenker dit) van te maken met een hedendaagse twist. Andere ideeën: een sub/seadweller met een sapphire superdome, moderne Stelline of Padellone met oyster case etc. Toolwatch met een waffle dial. Titanium toolwatch. Moderne Rolex met een cloisonne plaat. Ik kan nog wel even doorgaan. Rolex heeft zoveel modellen waar zij op kunnen voortborduren. Het leuke is dat ze met de moderne Tudor veel meer experimenteren."


 • Wat is je alltime Rolex Favorite?
  "Op dit moment staat een "Sea-Dweller Great White 1665 uit mijn geboortejaar 1978 op mijn wishlist. Een sub is zonder twijfel het meest iconische model ever. Maar dat kan zo weer anders zijn, bv een wit gouden Texano of een Ufo. Ik hecht mij voor velen gek genoeg niet zo aan horloges. Ik vind het kopen en verkopen veel leuker omdat ik ze dan allemaal mag uitproberen."
 • Meestal wordt er gevraagd naar het mooiste horloge, maar welke zou je zelf niet kopen?
  "Een Rolex Pearlmaster, dat vind ik echt een draak van een horloge. Verder vind ik de proporties van de Rolex maxi case of super case niet aantrekkelijk. Eigenlijk alles met luminova is voor mij persoonlijk al een beetje no-go aangezien ik een voorliefde heb voor vintage (maak een uitzondering voor independents). Ik hoop niet dat ik mensen nu ga schofferen maar een Ceramic Daytona doet mij niet zoveel."
 • Kun je ons iets meer vertellen over je “leukste/meest bijzondere” verkoop?
  "Ik heb recent een horloge (terug)verkocht aan een manufacture, die wilden hem graag weer terug. Echt een mijlpaal! Alhoewel mijn eerste horloge die ik heb verkocht ook memorabel was. Vooral omdat ik een kaartje kreeg waarin de koper uitlegde dat het zijn eerste luxe horloge was wat hij had gekocht van zijn eerste salaris. Kaartje staat pontificaal op mijn bureau. Verder vind ik de horloges die cadeau worden gegeven als teken van liefde altijd erg leuk om te verzorgen. Klanten waar je snel een relatie mee opbouwt en die binnen een korte tijd hun 4de horloge kopen geven ook zeer veel voldoening. Ik kan nog wel even zo doorgaan..."
 • Wat is het duurste horloge dat je ooit verkocht hebt? Wat voor horloge was dat?
  "Dat vind ik niet interessant. Het gaat mij meer om de waarde voor de klant."


 • Wat zijn de "hardlopers" op dit moment?
  "De Subs en de Datejusts. Ik verkoop ook veel Omega Speedmasters, Zenith el Primeros en Cartier modellen."
 • Wat maakt Wristicons bijzonder? Hoe onderscheidt Wristicons zich van de rest van de markt?
  "Wrist Icons verkoopt iconische horloges van diverse merken. Daarbij heb ik een persoonlijke voorliefde voor horloges die net wat anders zijn dan de usual suspects."


 • Hoe ga je te werk? Kun je daar iets over vertellen?
  "Ik zoek wereldwijd naar de mooiste en meest bijzondere modellen. Ik verkoop ook horloges in consignatie voor verzamelaars. Als ze binnenkomen worden ze getest door mijzelf en mijn horlogemaker en krijgen ze indien nodig een complete service via mijn horlogemakers. Daarna maakt de fotograaf de foto's en ik de beschrijvingen. Het meeste verkoop ik nu nog in het buitenland. Voor NL klanten is alles op afspraak. We maken dan ruim van tevoren een afspraak omdat horloges extern moeten worden opgehaald. Dan zorg ik dat het horloge aanwezig is op een externe veilige locatie. We geven 12 maanden garantie, maar ook buiten die termijn zorg ik voor een passende oplossing.
  Mijn motto is: "behandel je klanten zoals je zelf ook behandeld zou willen worden!"


 • Wat vind je het leukst aan het verkopen van een horloge?
  "24/7 kan ik aan horloges denken of erover ouwehoeren. Ik word er oprecht blij van als ik voorzie in de behoefte van de klant en mijn passie kan overbrengen. Niets is leuker dan een klant die echt oprecht emotioneel of blij wordt van een horloge dat ik voor ze heb gevonden en daar even enthousiast van wordt als ikzelf. Daarbij vind ik het echt heel leuk om klanten te adviseren hoe zij hun collectie moeten samenstellen."
 • Hoe divers zijn je klanten?
  "Variërend van first time buyers tot uitgebreide verzamelaars. Wat ik het tofste vind zijn de mensen die even enthousiast kunnen vertellen over hun eerste Swatch als over hun meest recente Daytona."


 • Je ruilt ook in, ruil je alle merken in?
  "Ja, alle kwaliteitshorloges. Ze moeten wel passen in de collectie, iconisch zijn of zeer verzamelwaardig en aan mijn standaard voldoen."
 • Jouw bedrijf in één zin…….?
  "WRIST ICONS, dé plek om je iconische vintage horloge te kopen en te verkopen!"


 • Zijn we je iets vergeten te vragen? Wil je nog iets kwijt?
  "Wat is het meest ondergewaardeerde Rolex model? Naast de toenemende interesse in kleinere maten voor mannen vind ik vintage gouden Rolex modellen zeer ondergewaardeerd. Zoek je iets speciaals? Beste is om mij te bellen, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken."


 • Tot slot een paar keuze-vragen, je krijgt 1 seconde bedenktijd!


  Bier of Wijn? Bier
  Witgoud of Geelgoud? Witgoud
  Boek of Film? Boek
  Voetbal of Tennis? Racefietsen!
  Guns 'n Roses of Andre Hazes? Guns 'n Roses
  Amsterdam of Haarlem? Amsterdam
  Dag en/of Datum? No Date!
  Rolex Datejust of Oris Big Crown Pointer Date? Beiden!
  Rome of Napels? Luca Italië (Toscane)
  Mid-Eighties Two-Tobe Datejust of een nieuwe Speedmaster? Datejust
  Rolex of Bitcoins? Rolex
  Gonnie & Gijsje of Dr Seuss? Dr Seuss


  Wouter bedankt!!! • _____
  "Als je alles hebt, is niets meer iets waard"
  3186
  rolex forever

     

  Veel succes Wouter met WRIST ICONS, mooi om te lezen dat werk, passie en hobby zo goed samengaan.

  nogmaals ALL THE BEST.  _____
  LEEF JE DROOM.      RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

  © Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver