Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Rolex Vraagbaak / Rolex schroefjes in links
Rolex1982

   

Beste mensen,

Ik heb sinds vandaag een witgouden GMT meteorite gekocht bij Xelor watches. Leuke gasten en leuk gesprek over horloges gehad met ze en voldaan vertrokken. Horloge op maat gemaakt. Helemaal goed. Echter, ik kom vanavond thuis en keek de bijbehorende doos even aandachtig door en zag dat de schroefjes in de links die uit de band gehaald waren veel dunner waren dan ik gewend was. Daarnaast zaten er plastic kokertjes omheen. Is dit normaal bij een witgouden oyster band links? Ook viel me op dat er maar aan 1 kant van de link een gaatje zit. Bij mijn andere horloges zitten aan beide kanten van de link gaatjes.

Fijne avond!



_____
Jan Klaas JK Watchstore

    

Van harte met deze prachtige nieuwe aanwinst

Geen zorgen wat je beschrijft klopt helemaal.



gr JK



Rolex1982

   

Thnx JK, ik kon niets over die dunne schroefjes met van die plastic kokertjes vinden en schrok wel even. Had namelijk even in mijn dweller gekeken van afgelopen week en die heeft dikkere schroeven. Maar klopt dus wel?



_____
Ronald P

   

Die plastic busjes zijn keramiek. Dit voorkomt inwendige slijtage in het gat van de schakel, maw, veel minder of geen rek meer meer op de band na jaren dragen.
Wordt bij de PM uitvoeringen gebruikt omdat die zachter, lees sneller slijten dan de stalen banden en vervangen van een schakel ook vele malen meer kostbaar is tov van een stalen schakel.



_____
Rolex1982

   

Dank je Ronald voor deze uitleg. Jullie hebben me gerust gesteld! Ben erg blij met het horloge dus schrok even. Is mijn eerste witgouden band dus had er nog geen ervaring mee.



_____
SUB73
Qua Patet Orbis

   

Deze topper verdient wat mij betreft wel een foto bij "nieuwe aanwinsten" . Sowieso van harte en veel draagplezier



_____
Life is short, don't lose time!
Rolex1982

   

Dank je, en op verzoek geplaatst :D



_____



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver