Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Interviews / Interview met Amstel Watches
Marielle

   

Om de mensen "achter de banners" in de schijnwerpers te plaatsen en onze bezoekers een kijkje bij hen in de keuken te geven, interviewen we onze adverteerders! Een tweewekelijks terugkerend item, met uiteraard telkens een andere adverteerder in de hoofdrol!


Deze keer stellen wij u graag voor aan Amstel Watches uit Amsterdam • Vertel eens iets over jezelf?
  "Mijn naam is Joris, 36 jaar oud, getrouwd en ik heb een zoon van 3 jaar."


 • Hoe is je interesse voor horloges ontstaan en weet je nog wat je eerste horloge was?
  "Ik vond het altijd al leuk om horloges te spotten. Mijn eerste horloge kocht ik via een vriend van de middelbare school, dat was een Breitling Chronomat voor 1000 gulden. Ik droomde natuurlijk van een Rolex maar op die leeftijd had ik daar het geld nog niet voor. Mijn eerste Rolex was een Submariner Date 16610, deze kocht ik op latere leeftijd."


 • Wie heeft je besmet met het Rolex virus? Wie heeft je interesse voor horloges aangewakkerd?
  "Dat was diezelfde vriend van de middelbare school. Hij sprak over Rolex alsof het heel speciaal was en ik ben daar op jonge leeftijd op dezelfde manier naar gaan kijken." • Hoe lang zit je al in de horloges? En wat heb je hiervóór gedaan?
  "Sinds 2015 ben ik fulltime bezig met horloges, daarvoor was ik accountmanager in de buitendienst."


 • Waar heb je je kennis over horloges vergaard?
  "Voornamelijk in de praktijk. Daarbij veel lezen, diverse vloggers volgen op YouTube, veel zoeken op internet en via contact met andere handelaren." • Wat maakt het merk Rolex voor jou fascinerend? Wat is er zo bijzonder aan Rolex?
  "Rolex combineert een ijzersterke marketing met een grote aantrekkingskracht en hoge kwaliteit. Verder het idee dat je elke dag een Rolex kan dragen, deze meestal minimaal de waarde houdt en je misschien zelfs verdient op je Rolex in periode van dragen vind ik heel bijzonder. Voor mij is Rolex ook veruit het meest herkenbare merk.
  Het gegeven dat Rolex een stichting is vind ik ook bijzonder." • Hoe ziet je week er uit? Wat is ongeveer je dagindeling?
  "Ik sta 7 dagen per week de hele dag "aan"! Ik begin 's ochtends rond 7:30 uur, bekijk mijn mails en gemiste Whatsapp berichten, hou me bezig met de inkoop, afspraken met klanten en mijn dag eindigt vaak pas rond 22.30 uur. Mijn jongere broer Roland houdt zich bezig met de verkoop van horloges en mijn vrouw doet de administratie en maakt de foto's."


 • Hoe zou je jezelf in een paar woorden omschrijven?
  "Perfectionistisch, gedreven en sportief."


 • Als je een horloge zou zijn, welke is dat dan en waarom?
  "Een GMT Pepsi, die heeft alles wat ik belangrijk en mooi vind. Niet té, lekker sportief, een subtiel icoon en hij draagt lekker."


 • Als je een horloge zou mogen verkopen aan je grote idool, wie zou dat dan zijn en welk horloge zou je hem/haar willen verkopen?
  "Ik heb niet echt een idool, maar ik zou graag een horloge willen leveren aan mijn zoon voor zijn 18de verjaardag, ik zou het horloge niet willen geven. Zelf heb ik ook altijd moeten werken voor mijn horloges en het geeft ook meer voldoening als je er zelf iets voor hebt moeten doen, maar een beetje korting is wel bespreekbaar ." • Wat zijn je hobby's?
  "Fitness, lekker eten (niet zelf koken ;-), tijd doorbrengen met mijn gezin, vakanties en horloges natuurlijk. Ik voel mij elke dag een gezegend mens omdat ik van mijn grootste hobby mijn werk heb kunnen maken."


 • Draag je zelf ook een Rolex, en zo ja, welke?
  "Ik draag meestal een GMT Pepsi 126710BLRO. Deze is inmiddels wel 15 keer "van m'n pols gekocht", maar ik koop telkens weer een nieuwe voor mezelf." • Is je familie ook liefhebber van horloges of begrijpen ze er niets van?
  "Mijn jongere broer waar ik mee samenwerk heeft dezelfde liefde voor mooie horloges. Mijn zoon van 3 snapt het natuurlijk nog niet helemaal maar draagt met trots dagelijks zijn speelgoedhorloge. Grappig om te zien dat hij die liefde nu al overneemt."


 • Als je zelf een horloge zou mogen ontwerpen, hoe zou deze er dan uit komen te zien? Dag? Datum? Chrono?
  "Simpel: Dat wordt een Rolex Daytona wit 116500LN, maar dan met datum. Vind het een prachtig horloge zoals die nu is, heb het horloge zelf een tijdje gedragen maar het ontbreken van de datum complicatie stoorde mij wel een beetje."


 • Wat is je alltime Rolex Favorite?
  "Rolex GMT-Master II Pepsi referentie 126710BLRO."


 • Meestal wordt er gevraagd naar het mooiste horloge, maar welke zou je zelf niet kopen?
  "De Rolex Explorer 36 124273 staal/goud. Ik vind hem te klein en ben nu eenmaal geen groot fan van geel goud."


 • Kun je ons iets meer vertellen over je “leukste/meest bijzondere” verkoop?
  "Mijn meest bijzondere verkoop was toch wel aan een jongen in het zuiden des lands. Samen met hem en zijn ouders heb ik aan de keukentafel gezeten om een mooi horloge te leveren ter nagedachtenis aan zijn oma. Blijft mooi om de verwondering te zien op de gezichten van mensen die voor het eerst een Rolex kopen waar ze vaak lang voor hebben gespaard."


 • Wat is het duurste horloge dat je ooit verkocht hebt? Wat voor horloge was dat?
  "Dat was een Patek Philippe Nautilus 5712 Moonphase." • Wat zijn de Rolex "hardlopers" op dit moment?
  "Zoals gebruikelijk de Sportmodellen maar tot mijn verbazing ook veel van de Oyster Perpetuals in allerlei gekke kleuren." • Wat maakt AmstelWatches bijzonder? Hoe onderscheidt AmstelWatches zich van de rest van de markt?
  "Wij zijn een klein familiebedrijf, Klantvriendelijkheid, snelle en duidelijke communicatie, altijd bereikbaar, concurrerende prijzen en goede service is waar wij voor staan. Dit lezen wij ook dagelijks terug in onze vele reviews op Trustpilot en Chrono24 en hier zijn wij stiekem wel een beetje trots op."


 • Hoe ga je te werk? Kun je daar iets over vertellen?
  "Wij hebben een winkel in het oude pand van de ABN Amro in Amsterdam aan de Vijzelstraat 68 waar mensen langs kunnen komen om horloges te bekijken en passen. Wij werken alleen op afspraak maar langskomen is vaak dezelfde dag nog mogelijk. Wij doen ook veel verkopen aan het buitenland en volledig verzekerd verzenden kan vaak dezelfde dag nog..." • Wat vind je het leukst aan het verkopen van een horloge?
  "De verwondering van mensen, die blik in hun ogen als ze voor het eerst hun nieuwe horloge zien, het zogenaamde "wauw" effect. De euforie en blijdschap bij de klant als hij voor het eerst zijn nieuwe horloge om heeft, dat vind ik toch wel erg bijzonder."


 • Hoe divers zijn je klanten?
  "Heel divers, liefhebbers en verzamelaars en met name het laatste jaar zien wij ook veel mensen die horloges kopen als investering."


 • Je ruilt ook in, ruil je alle merken in?
  "Ik ruil voornamelijk Rolex in maar bekijk verder elk voorstel."


 • Jouw bedrijf in één zin…….?
  "De Slogan op onze website: "We have a wide variety of exclusive timepieces"."


 • Zijn we je iets vergeten te vragen? Wil je nog iets kwijt?
  "Op onze Instagram pagina "AmstelWatches" worden een aantal keer per week onze nieuwe aanwinsten gepost, wellicht leuk om in de gaten te houden als liefhebber. Verder hebben we sinds kort een nieuwe winkelruimte op de Vijzelstraat 68 in Amsterdam waar we erg trots op zijn en waar we klanten op afspraak graag ontvangen en men onze horloges kan zien en passen". • Tot slot een paar keuze-vragen, je krijgt 1 seconde bedenktijd!

  Dubai of Ibiza? Ibiza
  Wijn of Bier? Spa Rood!
  Stalen of Leren band? Stalen band
  Witgoud of Geelgoud? Rosegoud
  Voetbal of Formule1? Voetbal
  Patat of Sushi? Sushi
  Pop of Rock? Pop
  Parijs of Londen? Parijs
  Dag en/of Datum Dag én Datum
  Sub of GMT? GMT


  Joris bedankt • _____
  "Als je alles hebt, is niets meer iets waard"
  3186
  rolex forever

     

  Leuk verhaal, topaanbod en super locatie succes.....en idd de BLRO is een topper!!!!!  _____
  LEEF JE DROOM.      RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

  © Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver