Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Tutti Frutti / Welk Tutti Frutti horloge vandaag?
 
Bidle

    

Yep, even kort en snel.

Het zijn zeil horloges met een countdown timer van 10 minuten. Hieronder de beginstand:




En de 'tussenstand':




De eindstand met Start zie je op de eerste foto. Deze horloges had je in een paar uitvoeringen.

Goedkope met erg grote messing kast. Deze met de stalen vierkant afgeronde kast (verreweg mijn voorkeur). Alle ook nog leverbaar geweest met een goudgele wijzerplaat ( goudgeel ipv blauw ). Dan nog twee VIP edities met beide ook stalen kasten enkel ook helaas erg groot en niet zo mooi in balans. Beide leverbaar met een zwarte en blauwe plaat (zwart ipv blauw). Tijdelijk hebben ze ook nog een andere ronde messing kast gebruikt.

Foto's zijn allemaal redelijk makkelijk terug te vinden.... (dit om hier niet tig foto's neer te plempen).

Ze werden in Nederland verkocht bij de betere watersportwinkels. Waren redelijk populair en deden goed hun werk. Ken nog steeds een paar zeilers die dit het beste zeilhorloge vinden. Dit met name doordat het horloge makkelijk afleesbaar is. De dikke secondewijzer draagt hier met aan bij. Dit tov de huidige/andere zeilhorloges die een dun iel wijzertje hebben.
Kortom het design van de jaren 70 werkt nog steeds.
Ze werden geleverd op een metalen of een soort van 'tropical' band. De metalen band was niet erg super en zelfs uiteraard nog slechter dan de oude Rolex rammel banden.

Tegenwoordig is het aantal aftellen in de 'gewone' zeilsport geen 10 minuten meer, maar dat is dan helaas even een kwestie van het horloge op het juiste moment stop zetten. Uiteraard zijn er tegenwoordig betere methoden zoals een computer, etc. Dit geldt natuurlijk voor zoveel soorten horloges zoals een: duiker, chronograaf, etc.

Er zit een Valjoux 7737 in. Eigenlijk is het gewoon een 7734 met twee wijzigingen voor de minuten plaat. Hier zit dan gelijk ook het mankement van deze uurwerkjes, want ze zijn niet gemaakt voor de plaat tov het 'normale' wijzertje.
Je ziet dan ook dat het lager na een paar jaar compleet is uitgesleten.


Enfin, een erg leuk horloge met een mooie old-skool look. Die look ga ik de laatste tijd steeds meer waarderen.



_____
 Dit topic is 44 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver