Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Nieuwe Aanwinsten / Sea Dweller 116600 + ervaring SC
Zonaris

   

Beste forumleden,

Gister heb ik via de tweehands markt een 116600 full set Schaap Citroen geleverd 2014 weten te bemachtigen. Ik heb de prachtige dweller, die zelfs nog deels in de stickers zat, opgehaald in de omgeving van Rotterdam. De dweller was in zo een goede staat, dat ik zelf het idee had dat hij gepolijst is. De klok is gelukkig niet gepolijst, maar gewoon uiterst zorgvuldig gedragen.

Nou heb ik redelijk wat kennis op het gebied van het herkennen van een "echt" exemplaar. Echter om toch 100% zeker te zijn, ben ik even snel naar Schaap Citroen in Rotterdam geweest. Ook wou ik graag een extra schakel op de band laten zetten.

De medewerker nam mijn nieuwe aanwinst mee naar achter om de extra schakel te plaatsen alsmede even de klok nauwkeurig te controleren op echtheid. Nadat ik de klok terug kreeg bleek de sticker onder op de plaat en op de zijkant van de kast te zijn verwijderd. Dit viel mij meteen op. Ik vroeg waarom de medewerker dit had gedaan. Waarop ik een heel vreemd antwoord kreeg iets als: "je weet zelf dat die stickers er niet op horen en dan had je dat aan moeten geven". Dit vond ik enorm vreemd en dat heb ik op een gepaste manier gezegd. De medewerker leek geïrriteerd (wat ik overigens totaal niet kan begrijpen) en vroeg of ik graag me sticker weer wou. Ze hebben uiteindelijke een kleinere niet originele sticker op de kast geplaatst.

Ik heb de dweller gekocht om zelf te dragen, dus het verwijderen van de sticker is niet een heel groot probleem. Echter, ik had dit graag zelf willen doen en anders hadden ze op zn minst mijn mening mogen vragen alvorens dit te doen.

Ik hoor graag of jullie deze manier van klantenbehandeling normaal vinden en/of jullie mening.

_____
Hoeveel puntjes heeft een Rolex kroon?
Cyclops

   

"Helaas" zien zij dit als het bieden van service. Ik vraag daarom bij iedere aankoop expliciet laat die stickers maar er op zitten dat doe ik het liefst thuis zelf._____
Refz

   

Maak je niet druk om een paar stickers.
Omdat jij zeker wilde weten of je geen nepper had gekocht moest de klok open en om de caseback goed los te kunnen maken denk ik dat het beter is als de caseback sticker eraf is dus zo vreemd is het niet dat die sticker werd verwijderd._____
114060 - 116520 - 126334
Doe die smartphone weg en ga uiterst rechts rijden...

Peter
il Puffo

   

Met Refz

Het grote genieten kan beginnen, gefeliciteerd_____
6,4 ft=1,95m
De dingen simpel houden is vrij moeilijk, de dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel

D-FCU
Local-Time.nl

   

Quote:
Op donderdag 18 mei 2017 15:10 schreef Peter het volgende:
Met Refz

Het grote genieten kan beginnen, gefeliciteerdVind het al gewoon erg netjes dat ze een horloge dat je niet bij hun hebt gekocht, wel even voor je controleren.
Moet je eens proberen bij een autodealer.

Veel plezier met je DwellerCyclops

   

Daar geef ik bovenstaande heren wel gelijk in._____
Casper

   

Jammer dat je ervaring met S&C zonaris_____
De wijven worden krols van de rollie om me pols.....
Dhr. B
Sub

   

Quote:
Op donderdag 18 mei 2017 18:16 schreef Casper het volgende:
Jammer dat je ervaring met S&C zonaris

_____
Never Judge a book by it's cover.
Peter
il Puffo

   

Quote:
Op donderdag 18 mei 2017 18:16 schreef Casper het volgende:
Jammer dat je ervaring met S&C zonarisDie gaat in de bak met "meest gevatte opmerkingen van het jaar"_____
6,4 ft=1,95m
De dingen simpel houden is vrij moeilijk, de dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel

Dave1250

   

stickers wel of niet eraf, ze hadden het op zijn minst van te voren aan kunnen geven dat ze deze zouden verwijderen._____
Remco
...it's a Sinn!

    

Quote:
Op donderdag 18 mei 2017 18:53 schreef Dhr. B het volgende:
[...]
...

Verder, geniet er van; Dweller, altijd goed!_____
Opruiming diverse Rolex spullenboel: Klik!
Hans Wilsdorf
aftermarket=replica

   

Ik vind het best bizar dat je er over klaagt bij hen. Je vraagt hen naar een klok te kijken die je daar niet hebt gekocht. Dus wel de service halen maar niet het product. Als je daar vervolgens bent heb je ook nog een aanmerking hoe ze die service verlenen. Daarna verwonder je je zelfs dat men inmiddels geirriteert raakt..
Zij hoeven niets..jij moet iets._____
echte mannen eten geen honing...wij kauwen bijen.
Albert Neri

   

Na de aankoop op zoek gaan naar bevestiging van authenticiteit? De volgende keer zou ik dat doen voorafgaande aan de betaling.

Daarnaast, als je een expert vraagt een horloge te inspecteren, dan snap ik dat de expert alle elementen die ruis opleveren tijdens deze inspectie (i.e. stickers) er af haalt om zijn (onbezoldigde) werk goed te kunnen doen.

Als je voor een oogmeting naar de Pearl gaat, doe je toch ook je zonnebril af?_____
2014__116600
2008__116520
Milan

   

Kan het woord stickers niet meer horen...............

Zijn maar 2 opties,

1/ erop laten en wegleggen
2 /eraf halen en dragen.

Doei allemaal een sticker/loze dag ..................._____
demarv
deMarv

   

Ieder z'n voorkeur m.b.t. de stickers toch. Zou er zelf niet zo een probleem van maken. Een geirriteerde medewerker zou ik zelf ook niet zo waarderen overigens.


Veel plezier met je SD_____
116900
Zonaris

   

Bedankt voor jullie diverse meningen. In eerste instantie dacht ik ook dat ten hoeve van het "onderzoek" de sticker was verwijderd. De medewerker vertelde mij echter dat dit niet het geval was. De caseback kon eenvoudig worden geopend inclusief sticker. Hij gaf aan dat de stickers waren verwijdert omdat deze stof en andere vuiligheid aantrekken en dat ik zelf ook wel zou moeten weten dat deze niet op de klok thuis hoorden (?). De klok, uit 2014, bevatte daarentegen geen enkel stofje of vuiligheidje onder of op de stickers. Dat de stickers eventueel verwijdert zouden worden door mij, is toch nog altijd mijn keuze? Dat ik de dweller om de pols droeg tijdens binnenkomst in de zaak, is uit veiligheidsredenen gedaan. Ik zat er tegen op om met de doos vanaf de garage door t halve centrum van Rotterdam te lopen.

Wat betreft de service van S&C om mijn klok op echtheid te controleren, hiervoor ben ik hun enorm dankbaar. Het is niet zo dat ik dit vanzelfsprekend vind. Ik bood ook aan geld te willen geven voor hun expertise. Als een erkende rolex dealer waarbij de rolex nieuw aangeschaft is in 2014 in de toekomst dergelijke diensten niet meer kan verlenen, waar gaat het merk dan naar toe? Dan koop je een rolex 2e hands, maar kan je nooit laten verifiëren dat het een origineel exemplaar is. Mijn andere twee lexen zijn overigens nieuw aangeschaft bij dezelfde onderneming, maar dan in Amsterdam.

Het argument over een autodealer vind ik echt appels met peren vergelijken. Ik importeer al mijn auto's zelf en de erkende autodealer neemt er genoegen mee mijn onderhoudsbeurten uit te voeren.

Ik ben S&C niet binnen gelopen om even met hun te spotten en even service te eisen. Nee, ik heb netjes aangeboden tegen betaling een echtheidsonderzoek te willen laten verrichten. Gezien het feit dat S&C de dweller niet meer verkoopt, was ik geforceerd deze via het "grijze" circuit te bemachtigen.

nogmaals het volgende: Ik heb de dweller gekocht om zelf te dragen, dus het verwijderen van de sticker is niet een heel groot probleem. Maar ik had dit graag zelf willen doen en anders hadden ze op zn minst mijn mening mogen vragen alvorens dit te doen. Het is een stukje aftersales service die je potentieel kan verwachten van een premium merk als Rolex._____
Hoeveel puntjes heeft een Rolex kroon?
Cyclops

   

Bedankt voor je verdere toelichting.
In ieder geval veel draagplezier met je nieuwe aanwinst._____
Allermooiste Sub
116619LB

   

Geniet van je prachtige dweller. Drie jaar gemaakt en komt nooit meer terug. Wees er zuinig op_____
"Beter spijt krijgen van de dingen die je doet, dan spijt krijgen van de dingen die je hebt gelaten"
Remco
...it's a Sinn!

    

Stickers zelf pellen is ook een leuke bijkomstigheid en je treft er vaak meer dan je vooraf voorzien had , maar ja... 't is maar een stukkie plastic toch? Als je hem niet voor de handel in de kluis gooit maakt het helemaal niks uit.

Nu je het van je afgeschreven hebt zou ik het vooral achter me laten en hem lekker gaan dragen. Is niks leukers dan een Dweller om de pols, nogmaals: Enjoy it!!_____
Opruiming diverse Rolex spullenboel: Klik!
Milan

   

Quote:
Op vrijdag 19 mei 2017 13:54 schreef Allermooiste Sub het volgende:
Geniet van je prachtige dweller. Drie jaar gemaakt en komt nooit meer terug. Wees er zuinig op
_____
appietouw

   

Wat een verhaal, wat je er ook van vind.
Geniet van je mooie Dweller._____
Rolex Expl2 216570 Polar - Rolex Datejust II 116334 Blue Stickdial
Milan

   

eens_____
SUB73
Qua Patet Orbis

   

Veel draagplezier met deze "gouwe ouwe"

enne op onderhoud verdienen de dealers wel, op nieuw (bijna) niet dus die vergelijking gaat ook daarom niet op

(p.s. ik importeer(de) ook zelf mijn auto uit ouderwetse Hollandse zuinigheid )_____
Life is short, don't lose time!


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2017 RolexForum  hosted by Cyberserver