Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Rolex Vraagbaak / Vraag over Deepsea
Barts27
Watch lover

   

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op het forum. Ik wil dit voorjaar mijn eerste Rolex gaan kopen. Na wat Panerai, Seiko en een IWC Big Pilot wil ik voor een Rolex Deepsea gaan. Een red Sea Dweller is nog een optie, maar ik ben niet zo van de cyclops. Voor het overige vind ik het wel een erg mooi model.
De Deepsea in het zwart is voor mij de classic en met mijn 20cm pols ook goed te dragen. Ik heb wat Panerai's die ongeveer dezelfde afmetingen hebben en die dragen voor mij super. Een IWC Big Pilot is ook geen kleintje dus ik ben wel wat gewend.
Ik wil voor een goede Deepsea gaan in mint conditie met alles erbij. Dus box, tags, crownguard, warrenty card ect. De hele santenkraam moet erbij want anders sla ik 'm over. Ik heb wel een vraag. Op Chrono24 en alle sponsors van deze site zie ik modellen voorbij komen van verschillende jaartallen. Ik zie wel wat de prijzen ongeveer zijn en wat een bepaald jaartal doorgaans kost, maar is het jaartal wel zo belangrijk? We hebben verschillende dials gehad op de Deepsea en ik vind de Mark I de mooiste dial, maar echt waarde hecht er niet aan. Ik ga in principe liever voor een jonger model dan een ouder model.

Kortom; kan je beter een model uit 2009 nemen die er top uit ziet en helemaal compleet is, dan een model uit 2015 die minder lijkt en minder compleet geleverd wordt?

Ik vind de foto's op de verschillende verkoop sites vaak erg matig. Slechte belichting en geen close-up of foto's van het complete aanbod. Een belichtingstent en een spiegelreflex camera met goede macrolens op statief lijkt me voor veel shops een goede investering voor de foto's.
Waar letten jullie op bij de foto's?

Dank je wel voor de tips.

Groet,

Bart_____
CrownGuard
CrownGuard.com

    

Hallo Bart,

Welkom op het forum.
Jaartal maakt niet zoveel uit. Zo’n horloge gaat een leven lang mee.
Je wil top staat en een complete set dus dat is dan belangrijker.
Elke deepsea heeft trouwens crownguards, denk dat je de plastic bezelprotector bedoelt

Als ik de rest van je verhaal lees denk ik dat je de juiste hebt gevonden. 😉
http://www.crownguard.com/collection/1834/rolex-seadweller-deepsea-116660-44mm.html

Groet RamonPeter
il Puffo

   

Bart,

Allereerst welkom op het forum


Ik denk dat het qua jaar niet veel uit zal maken, al zal de Mark I op termijn de meest gezochte versie worden.
Slechte foto's? Reden te meer om het horloge irl te gaan bekijken. The look and feel zegt veel meer dan een paar foto's!

Succes en laat het ons weten_____
6,4 ft=1,95m
De dingen simpel houden is vrij moeilijk, de dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel

Barts27
Watch lover

   

Dank je wel.

@Ramon: Ik bedoelde inderdaad de bezel protector.Ik heb jouw Deepsea zien liggen, maar aankoop komt voor mij nog wat te vroeg.
Ik neem t.z.t. wellicht wel contact op, als je wat moois hebt liggen.
Via een goede vriend Marc, die ik ken uit de Panerai scene, en die ook straps maakt (jij kent hem zeker)heb ik al een goede dingen over jou gehoord. ;-)_____
blaarthem
Datejust 116200 Datejust 1601

   

Een ritje naar Eindhoven is zeker de moeite waard_____
Jeroentje eindhoven
Sjirk

   

Hey Barts27, welkom,

Het jaartal zegt niet heel veel, is ie spaarzaam gedragen en heeft hij service gehad lijkt mij belangrijker. Qua dial is natuurlijk helemaal persoonlijk. Als jij het prettig vindt met de hele "santenkraam" moet je dit doen en kies een mooie klok bij een winkel (forumsponsor)waar je vertrouwen in hebt. Tevens zijn de prijzen van de Deepsea nu wel op het laagste niveau ooit. Het zou mij niet verbazen dat deze uit de collectie gaat t.z.t of dat alleen de Deepblue blijft en er misschien een nieuwe limeted editie komt. succes met je keuze!

Groeten Sjirk_____


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2019 RolexForum  hosted by Cyberserver