Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Rolex Vraagbaak / Kras op glas?
_Gerard_

   

De vraag die je wist dat zou komen, waar haal ik dat spul?

Zoals gezegd heb ik de 3 micron polijstpasta en de 0.5 micron lapping-pasta destijds in de USA gekocht via Amazon, maar dat schijnt niet meer te kunnen... Beide pasta's zijn daar nog gewoon te bestellen maar worden niet meer naar Nederland verstuurd zie ik.

Bobbe heeft echter al lopen shoppen en ziedaar, bij Knives and Tools zijn alle smaken DMT polijstpasta's te bestellen. Van 1 tot 6 micron.

TomD gebruikt Scratch Genie en dat spul ziet er ook super uit.

De link van Topicstarter stuurt je naar de 1 micron lapping pasta van Temo op Amazon maar die moet je niet hebben. Voor het weer laten glimmen van saffier heb je een kleinere korrel nodig.

Blijft de vraag waar de lapping pasta vandaan moet komen. Knives and Tools heeft de lappingspray van DMT met een korrel van 0.5 micron maar daar heb ik geen ervaring mee. Waarschijnlijk werkt het spul prima...

Heb net op Ebay gesnuffeld en ik denk dat ik een leuk winkeltje heb gevonden genaamd Leucosapphire. https://www.ebay.com/usr/leucosapphire?_trksid=p2047675.l2559 Deze meneer komt uit de Ukraine en heeft korte lijntjes met een industriėle diamantenproducent zo te zien.

In zijn Ebaywinkel verkoopt ie een saffier-poetsset met 4 soorten pasta, van grof naar fijn. In elk potje zit maar liefst 40 gram. Big bang for the buck. https://www.ebay.com/itm/Diamond-paste-high-concentration-watch-polishing-set/283572873682 Ik heb meteen een setje besteld. 4 soorten pasta, 40 gram per pot, voor 5 tientjes.... Kan je geen breuk aan vallen lijkt me.


[bericht gewijzigd door _Gerard_ op zaterdag 18 april 2020 13:40]

_____
There are only 10 types of people: those who understand binary, and those who don't.



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver